Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Δυο χρυσά η Δ. Μούτσιου στους πανελληνίους

Η Δώρα Μούτσιου (ΔΟΞΑ) που ήταν πέμπτη στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα και συγκάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ, κέρδισε δυο χρυσά μετάλλια στα αεροβόλα τουφέκια R4 και R5 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα σκοποβολής αθλητών με αναπηρία που έγινε το Σαββατοκύριακο 12-13/2/2011 στο Σκοπευτήριο της Ελευσίνας. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Αθλητών με Αναπηρία (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) σε συνεργασία με τη ΣΚΟΕ.
Η διοργάνωση της Ελευσίνας, αποτελεί ένα από τα κριτήρια πρόκρισης για τους διεθνείς αγώνες που θα γίνουν μέσα στη χρονιά, οπότε και "σφραγίζονται" τα "εισιτήρια" για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ήδη η χώρα μας έχει εξασφαλίσει μία θέση (όχι ονομαστική), μετά την επιτυχία της Θεοδώρας Μουτσίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ τον περασμένο Ιούλιο (κατετάγη 5η στο R5 αεροβόλο τουφέκι πρηνηδόν). 
Η Δ. Μούτσιους δήλωσε: "Όλα πήγαν καλά. Εχω δουλέψει σκληρά για το πανελλήνιο πρωτάθλημα και τα αποτελέσματα ήλθαν μάλλον φυσιολογικά. Στην πραγματικότητα η προετοιμασία ξεκίνησε από το περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα και συνεχίζεται μέχρι τώρα. Θέλω να ευχαριστησω όλους όσους με βοήθησαν για να εκπληρώσω τους στόχους μου". Για το μέλλον: "Ελπίζω σε μια καλή συμμετοχή στους Πραολυμπιακούς του Λονδίνου και γιατί όχι και στο Ρίο". 
Ο πρόεδρος της ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ Γιώργος Φουντουλάκης δήλωσε: "Νομίζω ότι ξεχωρίσαμε 3-4 παιδιά, που θα τα στηρίξουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε τουλάχιστον τέσσερις θέσεις στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου" 
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Κοταράς είπε: "Ο στόχος μας, θα είναι να πάρουμε το λιγότερο τέσσερις προκρίσεις για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες αλλά τα παιδιά κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια". Ο κ Κοτταράς, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο φιλοξενίας από τη χώρα μας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Σκοποβολής αθλητών με αναπηρία, αρκέστηκε να πει "ότι θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια που κάνουμε για να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου