Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου Έκτη Αίσθηση

«Έκτη Αίσθηση» είναι ο τίτλος του ενημερωτικού τηλεοπτικού προγράμματος της ΕΤ-3 που αντλεί τη θεματολογία του από το χώρο της αναπηρίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το 10-12% του πληθυσμού κάθε χώρας ανήκει στην κατηγορία των ατόμων με αναπηρία. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 κρατών μελών, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 60.000.000 άτομα με αναπηρία. Στην Ελλάδα, περίπου 1.000.000 είναι πολίτες με αναπηρία, εκ των οποίων οι 520.000-550.000 ανήκουν στο χώρο των κινητικά αναπήρων.
Στόχος της εκπομπής είναι να προβάλλει ως θετικά πρότυπα για την κοινωνία μας, τα άτομα με αναπηρία που τολμούν να βγουν από το σπίτι τους για να κυκλοφορήσουν, να εργασθούν, να αθληθούν και να συμμετέχουν.

Αναδεικνύει τις πολιτιστικές ανησυχίες και την έκφραση των ατόμων με αναπηρία, μέσα από τη μουσική, το χορό, το θέατρο, τη ζωγραφική, τον αθλητισμό. Εξετάζει την προσπελασιμότητα των χώρων άθλησης, των πόλεων, των δημόσιων υπηρεσιών, των σχολείων και των πανεπιστημίων.

Θέματα που σχετίζονται άμεσα με τα άτομα με αναπηρία αλλά και το συγγενικό τους περιβάλλον, όπως: η νομοθεσία , ο επαγγελματικός προσανατολισμός, τα ιατρικά, τα προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης, η τεχνολογία , η επικαιρότητα στο χώρο της αναπηρίας , είναι μέσα στα ενδιαφέροντα της εκπομπής.

Με αισιόδοξη στάση, αναδεικνύονται τα άτομα με αναπηρία που όχι μόνο καταφέρνουν να επιβιώσουν αλλά είναι και εξέχοντα μέλη της κοινωνίας μας.

Την εκπομπή παρουσιάζει ο νομικός, δημοσιογράφος και μουσικός Γιώργος Μπελίρης.

Παραγωγή: ALFA PRODUCTIONS
Η ΕΤ3 ζητάει τη γνώμη σας για την εκπομπή ΕΚΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ , την μοναδική εκπομπή στην Ελληνική Τηλεόραση, που για χρόνια βρίσκεται δίπλα στα άτομα με αναπηρία.

ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ: ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 18:15 και ΑΠΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:30

Παρακαλούμε να στείλετε τη γνώμη σας για την εκπομπή ΕΚΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ στο e-mail: pesto@ert3.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου