Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Το σύμπαν του Ντα Βίντσι στο Μύλο

«Λεονάρντο ντα Βίντσι, Εφευρέτης και Επιστήμονας» είναι ο τίτλος της έκθεσης που θα εγκαινιαστεί στις 4 Φεβρουαρίου, στον πολυχώρο τέχνης & πολιτισμού «Μύλος».

Η διοργάνωση ταξιδεύει από το 1997 ανά την υφήλιο κι έχει δεχτεί μέχρι σήμερα σχεδόν 5.000.000 επισκέπτες (οι περίπου 2.000.000 στην Ευρώπη). Αποτελεί την πρώτη διαδραστική έκθεση εφευρέσεων του μεγαλοφυούς επιστήμονα και καλλιτέχνη και περιλαμβάνει χειροποίητες ρεπλίκες 25 μηχανών και 118 «ομοιοτυπικά» αντίγραφα σημειώσεων, σχεδίων, σκίτσων και μελετών.

Παράλληλα, οι επισκέπτες της θα έχουν τη δυνατότητα για ένα νοητό ταξίδι στον κόσμο του Λεονάρντο ντα Βίντσι μέσα από 12 οθόνες αφής, έξι προγράμματα πολυμέσων και 8.000 εικόνες. Η έκθεση στο «Μύλο» θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιουνίου. Διοργανώνεται από την εταιρία επικοινωνιακής αρχιτεκτονικής «Interform ΑΕ» και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης και της ΔΕΘ. Υποστηρικτές της είναι ο ΕΟΤ, τα επιμελητήρια Ελληνοϊταλικό, Εμπορικό & Βιομηχανικό και Βιοτεχνικό Θεσσαλονίκης, το υπουργείο Πολιτισμού (Μουσείο Φωτογραφίας) και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου