Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Κινητά με GPS για την προστασία των κινέζων μαθητών

Κινητά τηλέφωνα με ενσωματωμένα GPS θα δοθούν σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Πεκίνου τη φετινή σχολική χρονιά. Το μέτρο αποσκοπεί στην καταπολέμηση της βίας και των απαγωγών των παιδιών, σημειώνει ο κινέζικος Τύπος.
Υπολογίζεται πως θα δοθούν περισσότερες από 100.000 συσκευές και ήδη ο Ερυθρός Σταυρός έχει μοιράσει δωρεάν τις πρώτες 20.000 συσκευές.
"Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την ασφάλεια των παιδιών του Πεκίνου, όπου η εγκληματικότητα είναι αυξημένη", δήλωσε ο Λιού Τσουάν, υπεύθυνος του προγράμματος.

Τα κινητά με GPS θα φοριούνται σαν ρολόι και θα επιτρέπουν τον άμεσο εντοπισμό αυτού που το "φοράει". Η συνδρομή που καλούνται να πληρώσουν οι γονείς αντιστοιχεί στα 100 ευρώ σε δύο χρόνια.

Σύμφωνα με έρευνα του Ερυθρού Σταυρού στην Κίνα κάθε χρόνο εξαφανίζονται περισσότερα από 200.000 παιδιά. Το μέτρο αυτό αποσκοπεί να λειτουργήσει προληπτικά στην αντιμετώπιση των απαγωγών που αποτελούν πλέον μάστιγα.

Το 2009, κατά τη διάρκεια εξάμηνης εκστρατείας, εντοπίστηκαν περίπου 5.900 παιδιά που είχαν απαχθεί και εξαρθρώθηκαν 2.400 δίκτυα απαγωγέων, ενώ τη χρονιά που μας πέρασε δεκαπέντε παιδιά και δύο ενήλικοι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις που σημειώθηκαν εντός σχολικών κτιρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου