Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Διεξαγωγή της έρευνας PISA

Το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας (Κ.Ε.Ε.) έχει αναλάβει την ευθύνη διεξαγωγής του Διεθνούς Προγράμματος για την αξιολόγηση των μαθητών - PISA 2012 (Programme for International Student Assessment), που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Το πρόγραμμα αυτό διεξάγεται σε 67 χώρες και διερευνά την ικανότητα εφαρμογής των γνώσεων και δεξιοτήτων που έχουν αποκτήσει στο σχολείο οι δεκαπεντάχρονοι μαθητές/τριες στην επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής. Τα γνωστικά πεδία που εξετάζονται είναι τα Μαθηματικά, οι Φυσικές Επιστήμες και η Κατανόηση Κειμένου.

Στη χώρα μας η έρευνα θα πραγματοποιηθεί από 7 Μαρτίου 2012 έως και 6 Απριλίου 2012 και θα συμμετάσχουν 215 δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια. Τα σχολεία αυτά έχουν επιλεγεί με τυχαία δειγματοληψία.
Στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων θα αποσταλεί από το ΚΕΕ επιστολή με την οποία θα ζητείται να συμπληρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για τους δεκαπεντάχρονους μαθητές/τριες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας (Κ.Ε.Ε.) στο τηλέφωνο 210-3312406 (εσ. 532-536).
 
Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου