Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

KidsCloud: XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙ! :D

Ναι! Έχει διαφορά! 
Όσοι είστε γονείς, καταλαβαίνετε ακριβώς τί εννοώ!
Όσοι δεν είστε…κι εσείς θα καταλάβετε!
Όταν δεν είχαμε την μικρή μας, τα Χριστούγεννα ήταν διαφορετικά.

Ήταν αυτές οι διακοπές, που περιμέναμε να πάρουμε το δώρο, να ξαμοληθούμε στα μαγαζιά για να αγοράσουμε δώρα στους δικούς, αλλά και…στους εαυτούς μας! Να αγοράσουμε ρούχα και ό,τι γκλίιιιτερ κυκλοφορούσε (σε μακιγιάζ, αξεσουάρ, παπούτσι κλπ) για το ρεβεγιόν (oι κυρίες, εννοώ…ε;) !

Και στην συνέχεια κάθε βράδυ ήμασταν από bar σε club, σε σπίτια φίλων με πολύ (πολύυυυυ)ποτό και φαγητό, χορό και ξενύχτι (πολύυυυυ). Κοιμόμασταν το πρωί και ξυπνούσαμε το μεσημέρι για να κανονίσουμε καφέ, φαγητό και την επόμενη βραδινή έξοδο με πολύ (πολύυυυυυυ) ποτό! (Χικ!)

Η εορταστική ατμόσφαιρα μας έκανε να νιώθουμε διαφορετικά (και αυτό το γκλίιιιτερ στην βλεφαρίδα εννοείται), αλλά όχι όπως τώρα!

Από την πρώτη στιγμή που έχεις παιδί όλα αλλάζουν (ΚΑΙ τα Χριστούγεννα)!

Όσο είναι μωρό-μωρό, είσαι μαζί του, δεν ξενυχτάς, δεν πίνεις (γενικά σταματάς το αλκοόλ, γιατί δεν ρισκάρεις να μην είσαι νηφάλια alert) και ανακαλύπτεις μία διαφορετική χαρά σε κάθε τί καινούριο που ανακαλύπτει! Μπορεί να περνάς ώρες (και να διασκεδάζεις πραγματικά)παρατηρώντας τις αντιδράσεις του όταν ανακαλύπτει τα φωτάκια του δέντρου που αναβοσβήνουν ή το στολίδι Άγιο Βασίλη που χορεύει και τραγουδάει ή να του φοράς τα καλά του και να το πήγαίνεις βόλτα στα μαγαζιά και στις βιτρίνες! Ανακαλύπτεις μέσα από τα μάτια του τον κόσμο που ανακαλύπτει και όταν χαμογελάει, νιώθεις πλήρης γιατί με κάποιο τρόπο του έχεις χαρίσει χαρά!

Όταν μεγαλώνει, στολίζετε το δέντρο μαζί! Κι έχει και άποψη! Εντάξει… ο Χριστούλης στην φάτνη, έμεινε ακέφαλος και ο τάρανδος στολίδι που έχεις 10 χρόνια με ένα κέρατο και το αγγελάκι με ένα φτερό, αλλά….δεν πειράζει! Το δέντρο είναι όρθιο (ακόμη)!

Μπορείς να το πας σε διάφορες εκδηλώσεις και τρέχεις παντού! Σε Αγιοβασίληδες, carousel, παγοδρόμια (πόσα πιά;), εκδηλώσεις χριστουγεννιάτικες, παραστάσεις χριστουγεννιάτικες, ταινίες χριστουγεννιάτικες, παντού! ΠΑΝΤΟΥ!

Το πας στα μαγαζιά για να διαλέξετε μαζί δώρα, κάνετε βόλτες για να θαυμάσετε τα στολισμένα δέντρα στις πλατείες.

Κάνετε επισκέψεις και δέχεσθε επισκέψεις, μαγειρεύετε μαζί τα Χριστουγεννιάτικα γεύματα και γλυκά!

Περνάτε τα βράδια αγκαλίτσα βλέποντας το “Pollar Express” για 15η φορά και τραγουδάτε χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Από τότε που έχεις παιδί, ζεις τα Χριστούγεννα κι εσύ ξανά σαν παιδί. Θυμάσαι και ξαναζεις όλη την μαγεία.

Κάνεις τα πάντα για να επιβεβαιώσεις, ότι υπάρχει ο Άγιος Βασίλης, ψωνίζεις κρυφά τα δώρα και ψάχνεις να βρεις τρόπο να φανεί τόσο φυσικό. Και τα καταφέρνεις (αν και… πρέπει να υπάρχει)!

Και κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά κανονίζεις μία έξοδο ένα ή δύο βράδια, για να θυμηθείς ότι δεν είσαι μόνο γονιός.

Αλλά δεν σου λείπει το ξενύχτι! Ούτε το ποτό! Ούτε το να βγεις και να χαθείς στα μαγαζιά ψάχνοντας να βρεις αυτό το χακί γκλίιιτερ που έχει το φουστάνι σου και σε ζώνη.

Έχεις το γκλίτερ συνέχεις μπροστά σου! Γυαλίζει στα μάτια σου όλη μέρα!

Δεν υπάρχει ωραιότερη εικόνα για τα Χριστούγεννα από την εικόνα ενός παιδιού που γουρλώνει τα μάτια του στην θέα του Άγιο Βασίλη για πρώτη φορά!

Και δεν υπάρχει ωραιότερο ξύπνημα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς από την φωνούλα που φωνάζει στο σαλόνι που βρίσκεται το δέντρο “Ξυπνήστεεεεε, ήρθε ο Άγιος Βασίλης χτες”! (Σε εμάς τότε έρχεται.)

Κι ακόμη κι αν νυστάζεις, δεν παραπονιέσαι, γιατί στην πραγματικότητα κι εσύ περιμένεις όλο το βράδυ γι’αυτήν την ώρα, που θα πάρει με ευλάβεια στα χεράκια του το δώρο του Άγιο Βασίλη και σκίζοντάς το θα πει, “Γουάαααου! Ό,τι του είχα ζητήσει!”

Κι εγώ το ίδιο είπα στα πρώτα μας Χριστούγεννα μαζί το 2005!

“Γουάου! Ό,τι είχα ζητήσει! Αυτό το μωρό!”

Καλά Χριστούγεννα,σε όλους και πολλή μαγεία για όλα τα παιδάκια του κόσμου!
 
Πηγή: KidsCloud

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου