Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Επανέρχεται υπό προϋποθέσεις η β' ξένη γλώσσα στα σχολεία

Την έκδοση εγκυκλίου στις αρχές του 2012 για επανέναρξη προγραμμάτων δεύτερης ξένης γλώσσας στα σχολεία υπό προϋποθέσεις, προανήγγειλε στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Καρύδη.
Σύμφωνα με την κ. Χριστοφιλοπούλου, με την εγκύκλιο θα δίνεται η δυνατότητα παράλληλης διδασκαλίας δεύτερης ξένης γλώσσας στα δημοτικά σχολεία, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αυξημένου ενδιαφέροντος.

«Το όριο των μαθητών μπορούμε να το δούμε σε συνεργασία με τις επιστημονικές ενώσεις, αλλά δεν θα επιτρέψω τμήματα 2-3 μαθητών. Αν αποφασίσουμε, από την άλλη, ένα όριο 15 μαθητών, δεν θα ακυρώσουμε το πρόγραμμα για έναν λιγότερο», εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά το Γυμνάσιο, προϋπόθεση για λειτουργία προγραμμάτων δεύτερης ξένης γλώσσας, θα είναι η ύπαρξη μόνιμου εκπαιδευτικού, είτε με οργανική θέση, είτε στη διάθεση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.).

Στο Λύκειο, η δυνατότητα δίνεται σε μαθητές που είχαν παρακολουθήσει αντίστοιχα μαθήματα στο Γυμνάσιο, με την ίδια προϋπόθεση. «Σε αυτό μας οδηγεί η ανάγκη να αξιοποιήσουμε το υπάρχον προσωπικό, καθώς και η έλλειψη δυνατότητας νέων διορισμών», διευκρίνισε η υφυπουργός Παιδείας.

Τέλος, η κ. Χριστοφιλοπούλου, επανέλαβε πως ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας, δεν πρόκειται να ισχύσει για τους εκπαιδευτικούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ via Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου