Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Μουσείο Ηρακλειδών: Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για παιδιά

Αυτά τα Χριστούγεννα προσφέρετε στα παιδιά ψυχαγωγία και πνευματική άσκηση, δηλώνοντας συμμετοχή στα γιορταστικά παιδικά εργαστήρια του Μουσείου Ηρακλειδών:

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΡΙΕΣ"
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, ώρα 11:30 – 13:30
Εργαστήρι ψηφιδωτού με τη Σοφία Μπουντουρά, για παιδιά δημοτικού: Η πνευματική και ψυχική αξία της πανάρχαιας τέχνης της ψηφοθέτησης, γι αυτόν που την ασκεί, είναι αδιαμφισβήτητη. Τα παιδιά αφενός θα εργαστούν με υλικά από τη φύση όπως πέτρα, μάρμαρο, χώμα, γυαλί κλπ, αφετέρου θα καλλιεργήσουν την παρατηρητικότητά τους, την προσήλωσή τους, την υπομονή και την αισθητική τους. Τα μοτίβα, επάνω στα οποία θα εργαστούν, θα συνδυάζουν το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων με την κρυφή γεωμετρία της τέχνης αλλά και της φύσης.
Κόστος συμμετοχής: 20€ (στο κόστος συμπεριλαμβάνονται και τα υλικά)

"ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΚΑΝΤΑΛΙΕΣ"
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, ώρα 11:30 -13:30
Παράσταση ζωντανής αφήγησης και παράλληλης δημιουργίας comic για παιδιά 7 έως 12 ετών: Οι καλικάτζαροι δραπετεύουν μέσα από την αφήγηση της Βασιλείας Βαξεβάνη και ξαναζωντανεύουν από την πένα του Μιχάλη Διαλυνά. Μια πρωτότυπη παράσταση αφήγησης μύθων, θρύλων και παραμυθιών από όλο τον κόσμο για καλικατζάρους και άλλα ξωτικά και παράλληλης δημιουργίας comics. Καθώς η αφηγήτρια εξιστορεί τις σκανταλιές των καλικατζάρων και καλεί τα παιδιά να συμμετάσχουν και αυτά στην αφήγηση και στις σκανταλιές, ο δημιουργός comic τους δίνει μορφή ζωντανά μπροστά στα μάτια τους.
Κόστος συμμετοχής: 20€

"NOEL”
Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, ώρα 13:30 - 15:30
Η αγαπημένη των παιδιών Pascaline Bossu καθοδηγεί παιδιά 7 έως 12 ετών, σ’ ένα διήμερο εργαστήρι κατασκευής στολιδιών με πηλό, χρωματιστό χαρτόνι και όλη τη λάμψη των Χριστουγέννων: Το Σάββατο δημιουργούμε σε πηλό και την Κυριακή χρωματίζουμε και στολίζουμε!
Κόστος συμμετοχής: 40€ και για τις δύο ημέρες (στο κόστος συμπεριλαμβάνονται και τα υλικά)


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Ελένη Νομικού (Δευτ.– Παρ. 09:00-13:00)
τηλ.: 210 34 61 981 (εσωτ. 201)
e-mail: enomikou@herakleidon-art.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου