Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Τα παιδιά και οι μαθητές σας ξέρουν να λένε ΟΧΙ; Συνάντηση για γονείς και εκπαιδευτικούς στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Μια επίκαιρη και άκρως ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς και γονείς διοργανώνεται την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 18:30, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η ενημερωτική αυτή εκδήλωση διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και έχει ως αφορμή το βιβλίο Ξέρω να λέω ΟΧΙ της Χριστίνας Ρασιδάκη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία ενημέρωσης και συζήτησης γονέων και εκπαιδευτικών με την ψυχολόγο Χριστίνα Ρασιδάκη και την εκπαιδευτικό Δρ. Βασιλική Νίκα.

Σκοπός της συνάντησης είναι η πρώτη προσέγγιση τεχνικών, με τις οποίες γονείς και εκπαιδευτικοί θα μπορέσουν να βοηθήσουν τα παιδιά και τους μαθητές τους στην ενδυνάμωση του χαρακτήρα τους, ώστε τα ίδια να μπορέσουν να προστατευτούν από:

Τα νταηλίκια στο σχολείο – Bulling.
Τους κινδύνους στο Διαδίκτυο.
Τις ουσίες που εθίζουν.
Τη σεξουαλική παρενόχληση.
Τα επικίνδυνα παιχνίδια µε φίλους.
Τις προσβολές και τις κοροϊδίες.
Τη μη αποδοχή της διαφορετικότητας στο σχολικό και ευρύτερο περιβάλλον.

Πρόκειται για μια διαδραστική εκδήλωση, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να ρωτήσουν και να πάρουν απαντήσεις, να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, αλλά και να συμμετέχουν σε ασκήσεις προσέγγισης και αντιμετώπισης επικίνδυνων συμπεριφορών, καθώς και σε ασκήσεις ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης των παιδιών.

Μέσω των ασκήσεων αυτών θα μπορέσουν οι συμμετέχοντες να υποστηρίξουν τα παιδιά στο να κρίνουν καταστάσεις, να βάζουν όρια και πάνω απ’ όλα να μην γίνονται το υποχείριο κανενός.

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένων θέσεων. Τηλέφωνα κρατήσεων: 210.94.69.631-32 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8:30-20:00, Παρασκευή: 8:30-15:00, Σάββατο: 8:30-14:00).

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ, Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, http://www.eugenfound.edu.gr/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου