Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Κόβουν τις παρελάσεις στα σχολεία με καταλήψεις

Εκτός παρελάσεων θα μείνουν τα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη περισσότερες από τέσσερις μέρες, ώστε να μη χαθούν και άλλες διδακτικές ώρες για τις πρόβες. Την ίδια στιγμή, οι προτάσεις για την αναπλήρωση των μαθημάτων στα σχολεία της Θεσσαλονίκης προβλέπουν περικοπή περιπάτων, εκδρομών, διδακτικών επισκέψεων και αξιοποίηση των σχολικών γιορτών.

Μετά την επιστροφή των καταληψιών μαθητών στις τάξεις, άρχισαν να αναζητούνται τρόποι κάλυψης του χαμένου διδακτικού χρόνου, δεδομένου ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ξεκαθαρίσει πως θα αναπληρωθούν όλα τα μαθήματα, ακόμη και αν χρειαστεί να παραταθεί το σχολικό έτος. Από την πρώτη στιγμή στάλθηκε εγκύκλιος προς τα σχολεία, η οποία περιλαμβάνει τους εξής τρόπους αναπλήρωσης: α. περικοπή περιπάτων και εκδρομών β. περιορισμό των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών γ. προσθήκη διδακτικών ωρών μετά την ολοκλήρωση του ημερήσιου προγράμματος (όπου κρίνεται εφικτό) δ. αξιοποίηση των σχολικών γιορτών και ε. αξιοποίηση των Σαββάτων.

Παράλληλα, με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Παιδείας τα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη για περισσότερες από τέσσερις ημέρες δε θα συμμετάσχουν στις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. Ο στόχος είναι να μη χαθούν περαιτέρω διδακτικές ώρες για τις πρόβες. «Για να πάει ένα σχολείο σε παρέλαση αφιερώνει 1-2 μέρες για πρόβες», δήλωσε στον «Α» ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρτσιώτης.

«Ψαλίδισμα» εκδρομών

«Οπως μας ενημέρωσαν οι διευθυντές Εκπαίδευσης, ήδη πολλά σχολεία της Θεσσαλονίκης κατέθεσαν προτάσεις αναπλήρωσης», τόνισε ο κ. Καρτσιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες εισηγήσεις συγκλίνουν στην περικοπή των περιπάτων, των μονοήμερων εκδρομών, των διδακτικών επισκέψεων και στη διεξαγωγή μαθημάτων τις παραμονές των γιορτών. Για παράδειγμα, την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου θα γίνει κανονικά η γιορτή σε αρκετά σχολεία, αφού καθίσουν οι μαθητές στα θρανία και πραγματοποιηθεί η διδασκαλία για μερικές ώρες, όπως ανέφεραν στελέχη της εκπαίδευσης από τη δυτική Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου