Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Web Accessibility: Προσβασιμότητα στο Internet για όλους

Με την ευκαιρία της 1ης Συνέλευσης για το Ψηφιακό Θεματολόγιο, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) και τα μέλη του ξεκίνησαν εκστρατεία για να καταστεί προσβάσιμος ο Παγκόσμιος Ιστός. Τώρα, το 95% των δημόσιων δικτυακών τόπων παραμένουν απροσπέλαστες.
Αυτό σημαίνει ότι οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αναπηρία δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε ζωτικής σημασίας πληροφορίες και να εκτελούν τις ίδιες καθημερινές εργασίες, όπως μπορούν τα άτομα χωρίς αναπηρία. Διαβάστε το δελτίο τύπου για την εκστρατεία της EDF για προσβάσιμες ιστοσελίδες.

Επίσης, διαβάστε σχετικά το "Web Accessibility: Προσβασιμότητα στο Internet για όλους" απ' όπου το παρακάτω απόσπασμα και η εικόνα.

Ένα από τα παραμελημένα ζητήματα στον χώρο του web, είναι η προσβασιμότητα στο περιεχόμενο των ιστοσελίδων. Με τον όρο αυτόν εννοείται η ανεμπόδιστη πρόσβαση στις πληροφορίες που παρέχονται από το ένα site ανεξαρτήτως των δυσκολιών όρασης ή ακρόασης που μπορεί να αντιμετωπίζει ένας επισκέπτης του. Η πληροφορία στο Internet μπορεί να διατίθεται με τις εξής μορφές:
-οπτική (γραπτό κείμενο, αρχεία εικόνας)
-ακουστική (τα γνωστά αρχεία ήχου mp3, wma, κτλ.)
-συνδυασμός τους (videos)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου