Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Πάτρα: Οι δάσκαλοι ερμηνεύουν Παπαδιαμάντη επί σκηνής

Έτος Παπαδιαμάντη φέτος και ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτραςαποφάσισε να τιμήσει τον μέγιστο πεζογράφο μας. Έτσι, υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση τηςΕυανθίας Στιβανάκη παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πάτρας«Απόλλων» στις 9, 10 και 11 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ , η παράσταση με τίτλο «Χωρίς Στεφάνι», μια θεατρική διασκευή πέντε διηγημάτων του Αλ. Παπαδιαμάντη: «Χωρίς Στεφάνι», «Γυνή Πλέουσα» «Χαλασοχώρηδες», «Ο Πανδρολόγος», «Η Αποσώστρα».

Στο θίασο συμμετέχουν 15 δάσκαλοι, οι οποίοι προετοίμασαν αυτήν την παράσταση δουλεύοντας επί 7μηνο. Με ζωντανή μουσική και τραγούδια με τα θεατροποιημένα κείμενα του Αλ. Παπαδιαμάντη, επιχειρεί ο θίασος των Δασκάλων να προβάλει το πνεύμα του Παπαδιαμάντη, τη χαρά, τη λύπη, το πολιτικό σχόλιο, τα ήθη και το μεγαλείο του τόπου μας και του λαού με τον καλύτερο τρόπο.

Τη σκηνοθεσία έκανε η Ευανθία Στιβανάκη, τη σύνθεση των κειμένων έκαναν η Ε.Στιβανάκη και ο ΗλίαςΛαμπρόπουλος, τη μουσική επιμελήθηκαν ο Θάνος Μενεγάτοςκαι ο Χρήστος Λαμπρόπουλος ενώ τη μουσική διδασκαλία ο Νίκος Δημογιάννης. Στη χορογραφία ο Θάνος Μενεγάτος. Τα κοστούμια επιμελήθηκε όλος ο θίασος.

Παίζουν οι: Ηλίας Λαμπρόπουλος, Χρήστος Μαράντης, Παναγιώτης Καραγιάννης, Μαίρη Κωστακοπούλου, Αγγελική Ξυνού, Ελένη Ζαγκούτη, Κατερίνα Δελή, Διονυσία Μερτζανίδη, Θάνος Μενεγάτος, Μαρία Σχοινά, Χρήστος Λαμπρόπουλος, Ελένη Καρανικόλα, Ελεονώρα Μαυροειδή.

Πηγή: dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου