Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

1o Σεμινάριο Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού & Πολιτισμού "ΟΛΥΜΠΟΣ"

Το Ταμιείον Θράκης σε συνεργασία με το Κέντρο Οργάνωσης Εκδηλώσεων-Σεμιναρίων Proπαντός διοργανώνει το 1ο Σεμινάριο Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού & Πολιτισμού «ΟΛΥΜΠΟΣ» στις 19-28 Αυγούστου 2011 στην Ολυμπιακή Ακτή Πιερίας (Ξενοδοχείο Εδέμ).
Το σεμινάριο απευθύνεται σε Έλληνες και ξένους που ενδιαφέρονται για την ελληνική παράδοση και πολιτισμό.

Θα παρουσιαστούν χοροί, ήθη, έθιμα και φορεσ...ιές από τις περιοχές:

- ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ – Ιωάννης και Δήμος Πραντσίδης
- ΠΟΝΤΟΣ (περιοχή Καρς) – Κυριάκος Μωυσίδης
- ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ – Αχιλλέας Τσιάρας
- ΠΙΕΡΙΑ (Μηλιά) – εισήγηση από τη Μαρία Τσιμήτρη και κατοίκους του χωριού στο Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Μηλιάς «Οι Λαζαίοι», επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο και παραδοσιακό γλέντι σε τοπική ταβέρνα με ντόπιους μουσικούς
- ΝΑΜΑΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ (Δήμος Ασκίου) – Αχιλλέας Τσιάρας
- ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ Επαρχίας Θηβών (Χώστια-Πρόδρομος) – Γιούλη Δήμου

Επιπλέον το σεμινάριο περιλαμβάνει μαθήματα ελληνικής γλώσσας από τον Παναγιώτη Παύλο και παραδοσιακού τραγουδιού από τον Ιωάννη Κακάρα για τους συμμετέχοντες από το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα παρακολουθήσουμε το 3ο Φεστιβάλ Γκάιντας στα Τρίκαλα Ημαθίας (20-21/08), όπου θα μας δοθεί η δυνατότητα να ακούσουμε γκάιντες από διαφορετικές περιοχές της χώρας και να μάθουμε για τον τρόπο κατασκευής τους και θα διασκεδάσουμε στο γλέντι που θα ακολουθήσει.

Τις υπόλοιπες ημέρες θα διοργανωθούν γλέντια ή θα συμμετάσχουμε σε τοπικά παραδοσιακά πανηγύρια.

Υπάρχει δυνατότητα επιλογής των ημερών συμμετοχής. Το ημερήσιο κόστος συμμετοχής στις εισηγήσεις είναι 20 ευρώ και υπάρχει η δυνατότητα εξασφάλισης οικονομικής διαμονής για όσους το επιθυμούν.

Για την εξασφάλιση της συμμετοχής σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε έγκαιρα.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα Έφη Χατζηχηδίρογλου 6972006316, Βασίλης Γεροβασιλείου 6977168392, Παναγιώτης Παγωνίδης 6973854977, Κέντρο Διοργάνωσης Εκδηλώσεων – Σεμιναρίων Proπαντός 2351030787.

Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου