Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Δημιουργική Απασχόληση Μαθητών "Καλοκαίρι 2011"

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν στους δημότες της πόλης μας και έχει σκοπό κυρίως να διευκολύνει τις εργαζόμενες και πολύτεκνες μητέρες, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τις οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης με την υπ. αριθμ.: 718/2011 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζει με επιτυχία και το φετινό καλοκαίρι, για δωδέκατη (12η) συνεχόμενη χρονιά το πετυχημένο πρόγραμμα "Δημιουργική Απασχόληση μαθητών κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων για εργαζόμενες μητέρες – Καλοκαίρι 2011".


Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν στους δημότες της πόλης μας και έχει σκοπό κυρίως να διευκολύνει τις εργαζόμενες και πολύτεκνες μητέρες, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τις οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες, να δώσει τη χαρά στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων τους και να προσφέρει δίμηνη εργασία σε αδιόριστους - άνεργους ή υποαπασχολούμενους εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να απασχοληθούν δημιουργικά, σε διάφορες δραστηριότητες, όπως: Θεατρικά δρώμενα, ζωγραφική, μουσική, χορός, γυμναστική, αθλοπαιδιές, κυκλοφοριακή αγωγή, περιβαλλοντική αγωγή κ.λ.π.

Στο τέλος του προγράμματος πραγματοποιείται η καθιερωμένη "Τελετή λήξης" κατά την διάρκεια της οποίας όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα παρουσιάζουν τις εργασίες τους καθώς και θεατρικά δρώμενα, χορωδίες, μουσικοχορευτικές και γυμναστικές ασκήσεις.

Η "Δημιουργική Απασχόληση” θα ξεκινήσει την Δευτέρα 27 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011. Εφαρμόζεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός Σαββάτου - Κυριακής και αργιών, από τις 07:00 έως τις 16:00, στα παρακάτω Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας.
Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου