Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Οι Ινδοί πληρώνουν γιατρούς για να «μετατρέψουν» κορίτσια σε αγόρια

Ινδοί γιατροί έχουν κατηγορηθεί για 300 αλλαγές φύλων σε κορίτσια στο Indore, πόλη του Madhya Pradesh, κεντρική πολιτεία της Ινδίας.

Οι γονείς που «χρειάζονται» αγόρια για να καλυτερεύσουν τα έσοδα της οικογένειάς τους, πληρώνουν περίπου 2.200 ευρώ για αυτήν την επέμβαση.

Αυτή η πρακτική έχει χαρακτηριστεί ως «κοινωνική τρέλα», που ουσιαστικά «γελοιοποιεί τις γυναίκες στην Ινδία», από εκστρατεία δικαιωμάτων των παιδιών και των γυναικών.

Πλέον στην Ινδία υπάρχουν επτά εκατομμύρια περισσότερα αγόρια από κορίτσια κάτω των έξι χρονών. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή οι γονείς φοβούνται για τα υψηλά έξοδα του γάμου των κοριτσιών, αλλά και την προίκα που θα πρέπει να τους δώσουν.

Οι γιατροί που ερευνώνται για τέτοιες απάνθρωπες επεμβάσεις ισχυρίζονται ότι κάνουν εγχειρήσεις αλλαγής φύλου μόνο όταν υπάρχει κάποια γενετική ανωμαλία και ότι μόνο παιδιά που έχουν και τα δύο αναπαραγωγικά συστήματα μπορούν να ‘επιλεχθούν’ για εγχείρηση.

Άνθρωποι που συμμετέχουν στην εκστρατεία όμως λένε πως γονείς και γιατροί επίτηδες παρερμηνεύουν τα ‘συμπτώματα’, για να κάνουν τα κορίτσια, αγόρια.

Η εγχείρηση, που ονομάζεται «genitoplasty», περιλαμβάνει ενέσεις ανδρικών ορμονών. Ο γιατρός Goswami, πρόεδρος της Ινδικής Ακαδημίας Παιδιατρικών στο Indore, είπε: «Η ‘γενιτοπλαστία’ είναι πιθανή σε ένα κανονικό μωρό που έχει και τα δύο φύλα αλλά αργότερα αυτά τα όργανα δεν θα μεγαλώσουν με ορμονικές επήρειες και αυτό θα οδηγήσει σε στειρότητα και ανικανότητα. Είναι σοκαριστικά γεγονότα και θα τα ερευνήσουμε προσπαθώντας να πάρουμε σωστές αποφάσεις. Οι γονείς πρέπει να καταλάβουν τις κοινωνικές αλλά και τις ψυχολογικές επιπτώσεις που έχουν τέτοιες επεμβάσεις σε ένα παιδί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου