Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Η νοηματική εικαστική πρόταση του Νίκου Φωτεινού

(η εικόνα είναι έργο του Νίκου Φωτεινού). Η πρόσκληση προς τους “εραστές της τέχνης” να επισκεφτούν την πτυχιακή εργασία - έκθεση του ιδιαίτερα ταλαντούχου εικαστικού με απώλεια ακοής Νίκου Φωτεινού, είναι αν μη τι άλλο ιδιαίτερα νοηματική.

Ο Φωτεινός ανήκει στην χαρισματική ομάδα κωφών σπουδαστών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, που με την εμπνευσμένη καθοδήγηση τα τελευταία χρόνια της καθηγήτριας τέχνης και διερμηνέος ελληνικής νοηματικής γλώσσας Ουρ. Αναστασιάδου, έχει κάνει θαύματα. Πριν μερικά χρόνια, ήταν πρακτικά πάρα πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο για τους φοιτητές με απώλεια ακοής της ΑΣΚΤ να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και να διανύσουν όλη τη διαδρομή μέχρι την αποφοίτηση, εξαιτίας (τι άλλο;) της έλλειψης διερμηνείας. Η παρουσία της Ουρ. Αναστασιάδου απελευθέρωσε τις δυνατότητες των κωφών φοιτητών, την τελευταία επταετία το ένα μετά το άλλο τα “παιδιά της Ουρανίας” κατακτούν την θέση τους στην ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική πιάτσα των επιστημόνων Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών. Εκθέτουν επί ίσοις όροις την εικαστική τους πρόταση, επί ίσοις όροις εκτίθενται στη κριτική του ιδιαίτερα απαιτητικού εικαστικού κοινού.

Ο Νίκος Φωτεινός, εκθέτει και εκτίθεται στον εκθεσιακό χώρο της ΑΣΚΤ “Εργοστάσιο” (Πειραιώς 256) το τριήμερο 29 Ιουνίου – 1 Ιουλίου, καθημερινά από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Οσοι ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί του για περισσότερες λεπτομέρειες, καλούνται να το πράξουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (στο nikolas1212@hotmail.com), είτε αποκλειστικά και μόνο (για ευνόητους λόγους) με SMS στο 6947 294736.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου