Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ο Γιώργος Φουντουλάκης αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ), Γιώργος Φουντουλάκης, θα είναι ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Την απόφαση αυτή πήρε ομόφωνα η ολομέλεια της ΕΠΕ, με τον πρόεδρό της να λαμβάνει για δεύτερη φορά το σχετικό χρίσμα μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004.

­«Η ολομέλεια της ΕΠΕ μου έκανε την τιμή να με ορίσει ομόφωνα αρχηγό της ελληνικής αποστολής για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που λαμβάνω το σχετικό χρίσμα, μετά το 2004 και τους Αγώνες της Αθήνας όπου ζήσαμε μοναδικές στιγμές, τόσο στον αγωνιστικό όσο και στον εξωαγωνιστικό χώρο. Πιστεύω ότι αθλητικά θα πάμε το ίδιο καλά και στο Λονδίνο ώστε να συνεχίσουμε την παράδοση που θέλει τον ελληνικό Παραολυμπιακό αθλητισμό να κατακτά πολλά μετάλλια στην κορυφαία εκδήλωση της τετραετίας», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΕ, ο οποίος σχετικά με τις συνθήκες που αναμένεται να συναντήσουν οι Έλληνες αθλητές στο Λονδίνο είπε:«Οι Βρετανοί δίνουν μεγάλο βάρος στο θέμα της προσβασιμότητας, γεγονός που μου δίνει την αίσθηση ότι θα πάρουν άριστα στο συγκεκριμένο κομμάτι. Εκτός των άλλων, η έως τώρα ενημέρωση που έχω για τα στάδια που θα φιλοξενήσουν τα Παροαλυμπιακά Αθλήματα, δεν μου αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ότι το Λονδίνο θα διοργανώσει αγώνες υψηλού επιπέδου, αντάξιους του θεσμού. Από την πλευρά μας, θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθούμε στο Λονδίνο με την καλύτερη δυνατή αποστολή, ώστε να διεκδικήσουμε τα μετάλλια που μας αντιστοιχούν. Οι οικονομικές συγκυρίες στη χώρα μας, επηρεάζουν την προσπάθειά όλων μας, όμως έχουμε υποχρέωση να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων σε μια τόσο μεγάλη αγωνιστική εκδήλωση, όπως είναι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες».

Η Ελλάδα, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου κατέκτησε συνολικά 24 μετάλλια, τέσσερα περισσότερα σε σχέση με τους Αγώνες της Αθήνας. Συνολικά, από το 1980, έχουν περιέλθει στην κατοχή της 68 μετάλλια. Εκτός των άλλων, πριν από τρία χρόνια στην Κίνα, η Ελλάδα κατέκτησε την 20η θέση στον πίνακα των μεταλλίων, επί συνόλου 148 Εθνικών Παραολυμπιακών Επιτροπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου