Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Επιχείρηση «χελιδόνι» στη Χαλκίδα

Η ώρα ήταν περίπου 10:30 το πρωί όταν τα παιδιά αντιλήφθηκαν ότι ένα χελιδόνι είχε παγιδευτεί σε μία οικοδομή δίπλα στο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας.
Συγκεκριμένα το πουλάκι, άγνωστο πως, είχε μπερδευτεί μ΄ένα σχοινί και δεν μπορούσε να ξεφύγει. Η μία φτερούγα του είχε ακινητοποιηθεί δεμένη στο σχοινί και το χελιδόνι χτυπούσε μάταια την άλλη φτερούγα προσπαθώντας να διαφύγει.
Τα παιδιά, μόλις αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, άρχισαν να φωνάζουν και ζητούσαν να βρεθεί τρόπος απελευθέρωσης του χελιδονιού. Ωστόσο το πουλί ήταν πολύ ψηλά και ήταν αδύνατο κάποιος να το βοηθήσει.

Οι φωνές απόγνωσης των παιδιών και η στενοχώρια τους οδήγησε τις δασκάλες να καλέσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους. Σε λίγο κατέφθασε όχημα με το ανάλογο πλήρωμα.

Οι πυροσβέστες κατέβασαν από το όχημα μία σκάλα και ένας πυροσβέστης κατάφερε να το κατεβάσει από το σημείο που είχε παγιδευτεί και το παρέδωσε στην δασκάλα Ειρήνη Καμπιώτη.

Τα παιδιά ξέσπασαν σε ζητωκραυγές, ενώ η δασκάλα το έλυσε από το σχοινί που είχε πιάσει την φτερούγα του και το άφησε ελεύθερο να σχίσει πάλι τον αέρα με το πέταγμά του.

Πηγή: egnomi.gr via zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου