Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Δήμος Συκεών: Νέα τμήματα στο Σχολείο Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας

Δύο νέα τμήματα λειτουργούν στο πλαίσιο του Σχολείου Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας σε μετανάστες του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με στόχο την ουσιαστική στήριξη και παροχή υπηρεσιών προς τους αλλοδαπούς συμπολίτες μας προκειμένου να ενσωματωθούν ισότιμα και ομαλά στην τοπική κοινωνία και την αγορά εργασίας. 
Πρόκειται για το τμήμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις απόκτησης του καθεστώτος επί μακρόν διαμένοντος (πιστοποιητικό γλωσσομάθειας). Τα μαθήματα παραδίδονται κάθε Τετάρτη από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ και είναι συνολικής διάρκειας 30 ωρών. 
Το δεύτερο τμήμα αφορά την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας μέσω της πολιτιστικής εκπαίδευσης των μεταναστών, και υλοποιείται από το «ΤΑΜΙΕΙΟΝ ΘΡΑΚΗΣ» στο πλαίσιο του έργου «ΕΛΛΑΔΑ-ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ». Περιλαμβάνει μαθήματα ελληνικών και γραπτού λόγου, εκμάθηση χορού και ελληνικού τραγουδιού, θεατρική εκπαίδευση και συμβουλευτική. Η συνολική διάρκεια των μαθητών είναι 80 ώρες και παραδίδονται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. 
Η έναρξη των μαθημάτων έγινε χθες (4/4/2011), παρουσία του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρη Απατσίδη και της υπεύθυνης του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών Μάρως Βασσάρα. 
Και τα δύο νέα τμήματα φιλοξενούνται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών (Οδ. και Απ.Φωκά 17-Ναούσης). 

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοποριακό Σχολείο Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, της Δημοτικής Επιχείρησης Συκεών, του Τοπικού Συμβουλίου Μεταναστών και της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Συμβουλευτικό Σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Συκεών (Στρ.Σ.Σαράφη, ισόγειο δημαρχείου, τηλ.: 2313 313151).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου