Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου

Το πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, που διοργάνωσε στο Βίλνιους της Λιθουανίας η Ευρωπαϊκή Ένωση Φοιτητών Νομικών Σχολών στις 11 και 12 Μαρτίου 2011, κέρδισε ομάδα φοιτητών του Τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ. 
Για να τερματίσουν πρώτοι, οι Έλληνες φοιτητές αντιμετώπισαν με επιτυχία στους προφορικούς αγώνες επιφανή Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα, νίκησαν δύο φορές την ομάδα του London School of Economics και από μία φορά την ομάδα του Πανεπιστημίου της Λουβαίνης και του Πανεπιστημίου της Γενεύης, αφήνοντας πίσω τους και την ομάδα του King’s College, καθώς και άλλων Πανεπιστημίων από τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Φινλανδία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. 

Η ομάδα απαρτίζεται από τους Θεσσαλονικείς φοιτητές του Α.Π.Θ., Κώστα Βουλγαράκη (23 ετών), Έλλη Ρεσβάνη (21 ετών), Γιώργο Φασφαλή (22 ετών) και Σοφία Σαουρίδου (23 ετών). Ο Κώστας Βουλγαράκης κέρδισε και το βραβείο του καλύτερου αγορητή μεταξύ όλων των φοιτητών που συμμετείχαν από όλες τις ομάδες στον ευρωπαϊκό γύρο. 

Την ομάδα προετοίμασαν και πλαισίωσαν η Νάγια Πυρίδη, υπ. διδάκτορας Νομικής του Α.Π.Θ., και η Σεμίνα Μιχαηλίδου, τελειόφοιτη της Νομικής του Α.Π.Θ., η οποία και συνόδευσε την ομάδα στο Βίλνιους, μεταδίδοντάς της την εμπειρία της από τη συμμετοχή της, σα διαγωνιζόμενη, στον περυσινό διαγωνισμό. 

Επιβλέπων ήταν και πάλι ο Αν. Καθηγητής του Τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ., Παναγιώτης Γκλαβίνης, στο πλαίσιο του μαθήματος «Δίκαιο Διεθνούς Εμπορίου – GATT/ΠΟΕ», που γι’ αυτό το σκοπό διδάσκεται στην αγγλική γλώσσα στο επίσημο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ, σε κοινό ακροατήριο Ελλήνων φοιτητών και αλλοδαπών φοιτητών του Προγράμματος Erasmus. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου