Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

25η Μαθητική Θεατρική Συνάντηση

Ένα τέταρτο του αιώνα μετρά η Μαθητική Θεατρική Συνάντηση, η οποία αποτελεί κορυφαίο θεσμό με στόχο την προσέλκυση του νεανικού ενδιαφέροντος για τον Πολιτισμό, το Θέατρο, τις Τέχνες. Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού Συκεών επιμένουν στην προαγωγή της μαθητικής δημιουργικότητας και διοργανώνουν από  το Σάββατο 19 Μαρτίου έως και τις 14 Απριλίου, την 25η Μαθητική Θεατρική Συνάντηση.

Η Μαθητική Θεατρική Συνάντηση, όπως τονίζει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, «αγαπήθηκε, υποστηρίχτηκε από εκπαιδευτικούς και γονείς, χειροκροτήθηκε από την τοπική κοινωνία, βάδισε στο χρόνο διατηρώντας την ομορφιά και το φως της. Η μεγαλύτερη, ωστόσο, επιτυχία είναι ότι κατάφερε να «γεννήσει» την επιθυμία και να διατηρήσει την προσήλωση. Να μετουσιώσει την παιδική και εφηβική ορμή σε δράση, αναζητήσεις, διερευνήσεις και πειραματισμούς.»Η Μαθητική Θεατρική Συνάντηση είναι σαν τη λαχτάρα για ζωή. Μια αληθινή και αγνή διασκέδαση, ένας ευχάριστος τρόπος προαγωγής της ομαδικότητας και της συνεργασίας, μια γιορτή ενθάρρυνσης και ελευθερίας. Ανάμεσα στα παιδιά και το Θέατρο γεφυρώθηκε μια σχέση διαισθητική, συναρπαστική και αξιαγάπητη, και πάνω στις μυστικές και μαγικές της δυνάμεις στήνεται -για ένα τέταρτο του αιώνα τώρα!- η σκηνή, καλώντας τους πρωταγωνιστές να διαπρέψουν ξανά…»
Η Συνάντηση θα φιλοξενηθεί στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρ.Φεραίου και Μεγάρων), οι παραστάσεις θα ξεκινούν στις 7 το απόγευμα και φυσικά η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου