Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. χαιρετίζει την επίλυση του προβλήματος της Σχολής Τυφλών «Ο Ήλιος»

Οι αγώνες των τυφλών που στηρίχτηκαν από την Ε.Σ.Α.μεΑ. δικαιώθηκαν

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. και τα μέλη - φορείς της, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών αλλά και σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα της χώρας, χαιρετίζει την δικαίωση του αγώνα των τυφλών τα τελευταία 30 χρόνια, μετά την πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην δημοσιοποίηση της Σχολής Τυφλών Βορείου Ελλάδας «Ο Ήλιος», μέσω της συγχώνευσής του στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Καλλιθέας. Η συγκεκριμένη διάταξη νόμου περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις», που κατέθεσε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.
Αυτή η λύση δημιουργεί βάσιμες ελπίδες για την βελτίωση των υπηρεσιών της ιστορικής Σχολής, την ισότιμη λειτουργία της με το ΚΕΑΤ και τις καλύτερες συνθήκες για τους εργαζόμενους και τους εξυπηρετούμενους τυφλούς.

Όταν λίγους μήνες νωρίτερα η Σχολή είχε φτάσει σε αδιέξοδο, το κίνημα των τυφλών, σε αγαστή συνεργασία με όλο το αναπηρικό κίνημα της χώρας εισχώρησε στην πρώτη γραμμή για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση. Όλες οι κινήσεις έγιναν προς την κατεύθυνση να σωθεί η Σχολή, από την άσχημη θέση στην οποία είχε περιέλθει. 

Τέλος, η Ε.Σ.Α.μεΑ. θέλει να ευχαριστήσει για την συμβολή του και τις άοκνες προσπάθειές του τον υφυπουργό υγείας κ. Μιχάλη Τιμοσίδη, οι οποίες, μέσω της συγκεκριμένης διάταξης φαίνεται ότι θα φέρουν και την οριστική λύση στα διαχρονικά προβλήματα της Σχολής Τυφλών Βορείου Ελλάδας. 

Το κίνημα των τυφλών και το αναπηρικό κίνημα με αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για να δημιουργηθεί στην χώρα μας μετά την ολοκλήρωση της δημοσιοποίησης της Σχολής Τυφλών ένας πραγματικός εθνικός φορέας για τους τυφλούς και τα άτομα με προβλήματα όρασης. Η Ελλάδα είναι μια από τις ελάχιστες ανεπτυγμένες χώρες στον κόσμο που δεν διαθέτουν έναν τέτοιο δημόσιο φορέα. Το νέο ΚΕΑΤ που δημιουργείται μετά την συγχώνευση σε αυτό της Σχολής Τυφλών «Ο Ήλιος» μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο για τη δημιουργία αυτού του εθνικού φορέα.Το κίνημα των τυφλών, στηριζόμενο από το αναπηρικό κίνημα της χώρας, έδειξε τον δρόμο, πάλεψε για αυτόν και για αυτό τον λόγο ένα ζήτημα που ταλάνισε την χώρα για 30 χρόνια, βρίσκει την λύση του.

Πηγή: Ε.Σ.Α.μεΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου