Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Εκδηλώσεις για τα παιδιά με τη Σοφία Ζαραμπούκα στη Θεσσαλονίκη

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδηλώσεις με αφορμή το νέο βιβλίο της Σοφίας Ζαραμπούκα "ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ: Η Μίνα."
Τέσσερις σκύλοι και η Σοφία Ζαραμπούκα σας περιμένουν για να σας πουν τα σχέδια και τις μελλοντικές περιπέτειές τους μια που και οι πέντε είναι ελεύθεροι, αδέσποτοι, και κάνουν ό,τι τους καπνίσει.

•Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010, στις 10:30 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο «οδού Χηλής» (Χηλής 12 & Τριπόλεως γωνία), σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Καλαμαριάς και τις παιδικές βιβλιοθήκες

•Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010, στις 6 το απόγευμα, στο βιβλιοπωλείο ΠΥΞΙΔΑ (Πατριάρχου Ιωακείμ 2, Θεσσαλονίκη)

•Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010, στις 12 το μεσημέρι, στο βιβλιοπωλείο ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ (Βασ. Γεωργίου 33, Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
«Η Μίνα» είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ της ΣΟΦΙΑΣ ΖΑΡΑΜΠΟΥΚΑ. Στα βιβλία της σειράς πρωταγωνιστές είναι τα αδέσποτα, που κυκλοφορούν και σχολιάζουν όσα συμβαίνουν γύρω τους, ενώ ζουν και τις προσωπικές τους ιστορίες.
Στο πρώτο βιβλίο της σειράς τα αδέσποτα μας ξεναγούν στο Πολυτεχνείο, το Μουσείο, την Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο, τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου, στα Εξάρχεια, στον Εθνικό Κήπο και… στο σπίτι μιας άλλης συγγραφέα, της Άλκης Ζέη. Εκεί, η Μίνα θα βρει μια φιλόξενη αγκαλιά, φροντίδα και αγάπη. Με λίγα λόγια… τον άνθρωπό της.
Τα βιβλία αποτελούν μια πρωτότυπη και ευρηματική προσέγγιση στην κοινωνική και πολιτική αγωγή, τη σύγχρονη Ιστορία και τη ζωοφιλία. Είναι εικονογραφημένα με την τεχνική των κόμικς και γραμμένα με χιούμορ.
Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς (το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2011) τα αδέσποτα της Σοφίας Ζαραμπούκα πάνε στη Θεσσαλονίκη και μας ξεναγούν στην πόλη.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Σοφία Ζαραμπούκα γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ζωγραφική και θέατρο στην Ελλάδα, γραφικές τέχνες και εικονογράφηση στην Αμερική. Γράφει και εικονογραφεί η ίδια τα βιβλία της. Οι εικονογραφήσεις της έχουν παρουσιαστεί σε διεθνείς εκθέσεις και βρίσκονται σε συλλογές μουσείων. Το 1982 τιμήθηκε με το βραβείο Ουράνη, παιδικής λογοτεχνίας, της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου της. Αρκετά από τα βιβλία της έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Πηγή: Μεταίχμιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου