Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Φιλοτεχνήστε προσόψεις σχολείων

Πάρτε βούρτσες και πινέλα και δώστε ζωή και χρώμα στις προσόψεις σχολείων στις περιοχές του Κεραμεικού και Μεταξουργείου από τις 20 Αυγούστου μέχρι της 5 Σεπτεμβρίου.

Η ΕΛΙΞ συνεργάζεται με τον Δήμο Αθηναίων και υλοποιεί δύο καλλιτεχνικά προγράμματα στο κέντρο της Αθήνας. Οι εθελοντές θα εργάζονται στα σχολεία που θα φιλοξενούνται, στις περιοχές του Κεραμεικού και Μεταξουργείου και θα φιλοτεχνήσουν τις προσόψεις δίνοντας χρώματα και ελπίδα στους νεαρούς μαθητές!

Οι εθελοντές θα εργαστούν για την ωραιοποίηση των προσόψεων δύο σχολείων σε υποβαθμισμένες περιοχές του Δήμου Αθηναίων με στόχο την ενδυνάμωση της παρουσίας καλλιτεχνικών στοιχείων στην καθημερινή ζωή των μαθητών των σχολείων αυτών. Πιο συγκεκριμένα, οι εθελοντές θα αναλάβουν να αποτυπώσουν έργα νέων Ελλήνων καλλιτεχνών σε μεγάλη κλίμακα σε τοίχους προαυλίων ή μεσοτοιχίες πολυκατοικιών που συνορεύουν με τα σχολεία.

Διαμονή και διατροφή
Οι εθελοντές θα φιλοξενηθούν σε δημοτικό σχολείο του Δήμου Αθηναίων. Τουαλέτες, ντους και κουζίνα είναι διαθέσιμα. Ο υπνόσακος και ένα υπόστρωμα είναι απαραίτητα. Δύο από τους εθελοντές της ομάδας, σε βάρδιες που αλλάζουν καθημερινά, θα είναι υπεύθυνοι για τη καθαριότητα του χώρου διαμονής και για την προετοιμασία όλων των γευμάτων της ομάδας.

Ελεύθερος χρόνος
Κατά τον ελεύθερό τους χρόνο οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την καθημερινή ζωή της περιοχής. Ενδεχομένως να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις, εφόσον υπάρχουν, εκείνη την περίοδο (συναυλίες, παραστάσεις, κ.ά.). Οι εθελοντές θα συζητούν τις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου με τους ομαδάρχες τους. Μαζί θα οργανώνουν εκδρομές, επισκέψεις στην περιοχή, και άλλες δράσεις.

ΕΛΙΞ27 Αθήνα, Αττική, 20/08-05/09 ΣΥΝΤ/ΚΑΛ 12 18+
ΕΛΙΞ28 Αθήνα, Αττική,20/08-05/09 ΣΥΝΤ/ΚΑΛ 12 18+

Στο πρόγραμμα είναι ευπρόσδεκτοι εθελοντές με προηγούμενη εμπειρία και έντονο ενδιαφέρον σε προγράμματα με θέμα την τέχνη του δρόμου. Ανάλογα με το ύψος του τοίχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σκαλωσιά.

Ποσό συμμετοχής: 100€
Δηλώσεις συμμετοχής στο 210 3825506 και στο incoming@elix.org.gr
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου