Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Ενισχύσεις για κοινωνικές εταιρείες αποκλεισμένων

Την ίδρυση κοινωνικών εταιρειών προωθεί το υπουργείο Εργασίας στοχεύοντας να εντάξει στην κοινωνία ευπαθείς και περιθωριακές ομάδες του πληθυσμού. Το νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη Αυγούστου από το υπουργείο Εργασίας για τις κοινωνικές επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, στοχεύει στην ανάπτυξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας επιχειρηματικότητας.

Περίπου 260 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα διατεθούν για τη λειτουργία των επιχειρήσεων, μέσω των οποίων επιδιώκεται η κοινωνική και οικονομική ένταξη των ανέργων (11,7% η ανεργία στο πρώτο τρίμηνο του έτους, με τις γυναίκες να φτάνουν στο 15,5% και τους νέους στο 22,3%) και των φτωχών (21% των πολιτών), με εισόδημα κατώτερο του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος.

Στην Ευρώπη η κοινωνική οικονομία αντιπροσωπεύει το 10% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων απασχολώντας 11 εκατ. εργαζομένους, καλύπτει το 5,9% της συνολικής απασχόλησης και 6,7% της μισθωτής απασχόλησης.

Διαβάστε περισσότερα στο blind.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου