Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Vodafone: Υποστηρίζει τον κόμβο www.blind.gr

Η Vodafone στηρίζει για 4η συνεχή χρονιά το www.blind.gr, τον πρωτοποριακό, για τα ελληνικά δεδομένα, πολυμορφικό κόμβο επικοινωνίας και πληροφόρησης των ατόμων με προβλήματα όρασης.
Το www.blind.gr επεκτείνει τις υπηρεσίες του δημιουργώντας τον πρώτο Τηλεαναγνώστη Πληροφοριών Ιστοσελίδων, με την εγκατάσταση της πλατφόρμας τηλεφωνικής πλοήγησης RSS WebRhetor Feed. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πολυδιάστατο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει η Vodafone, και συγκεκριμένα στο πλαίσιο της ισότιμης πρόσβασης στην επικοινωνία. Το www.blind.gr αποτελεί μία δράση του Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών (ΣΤΑΤ).

Η νέα υπηρεσία έχει στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση της φωνητικής πύλης του κόμβου, που απαντά στο σταθερό τηλέφωνο 210 5226600, εξασφαλίζοντας στα άτομα με αναπηρία το δικαίωμα της άμεσης πληροφόρησης από πολλαπλές πηγές. Ο Τηλεαναγνώστης κάνει, σε πραγματικό χρόνο, ανάγνωση του περιεχομένου από ενημερωτικά portals, εφημερίδες, blogs κι άλλες ιστοσελίδες, μέσω της τηλεφωνικής φωνητικής πλοήγησης σε πλήρη κείμενα.

Επιπλέον, μία από τις υπηρεσίες που προσφέρει το www.blind.gr είναι η τεχνολογία αναγνώρισης φωνής, κάνοντας έτσι ευκολότερη την πλοήγηση στη φωνητική πύλη του κόμβου. Αυτή η υπηρεσία, δίνει τη δυνατότητα να τη χειριστούν και άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες, αφού για τη λήψη οποιασδήποτε πληροφορίας χρειάζεται μόνο η φωνή του χρήστη. Παράλληλα, ο κόμβος συνεχίζει την παροχή πληροφοριών από την αρθρογραφία του ημερήσιου τύπου, ανακοινώσεις συλλόγων και φορέων σχετικών με τους τυφλούς, νέα από τις τεχνολογικές εξελίξεις κ.λπ.

Μία ακόμη υπηρεσία του κόμβου είναι η blind o.c.r. (optical character recognition), η οποία επιτρέπει στους εγγεγραμμένους στο blind.gr να μετατρέψουν σε προσβάσιμο κι αναγνώσιμο κείμενο, τις εικόνες και τα αρχεία pdf. Μέσω της υπηρεσίας αυτής, τα άτομα με προβλήματα όρασης, έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά κείμενα που ήταν απροσπέλαστα από το εξειδικευμένο λογισμικό πρόσβασης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (αναγνώστες οθόνης κι αναγνώστες κειμένου).

Όπως τα τελευταία τρία χρόνια έτσι και φέτος, όλες οι δυνατότητες του πολυμορφικού κόμβου www.blind.gr θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Autonomia Expo», η οποία πραγματοποιείται από τις 28 ως τις 30 Μαΐου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Πηγή: mobile-news

1 σχόλιο: