Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ημερίδα: Στο... μικροσκόπιο ο εθισμός στο Internet

Με αφορμή τον καταιγισμό πληροφοριών που υπάρχει το τελευταίο χρονικό διάστημα για τον όλο και μεγαλύτερο αριθμό εξαρτημένων νέων ανθρώπων από το Διαδίκτυο, τα Κέντρα Πρόληψης «Σείριος» σε συνεργασία με την ομάδα ενεργών πολιτών «Φτιάξε το Αύριο», συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Internet – Παράδεισος ή Κόλαση? - «ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ, ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Απριλίου, στις 16:30, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη) στην Πλατεία Ιπποδρομίου, με την υποστήριξη της αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Νεολαίας.

Το πρόγραμμα
Χαιρετισμοί: Ματθαίος Τσούγκας, Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δημάρχου για Θέματα Ναρκωτικών & Πρόεδρος των Κέντρων Πρόληψης «ΣΕΙΡΙΟΣ», Ναταλία Ζαχαρτζή, Επιστημονική Υπεύθυνη των Κέντρων Πρόληψης «ΣΕΙΡΙΟΣ», Σούλα Αλεξούδα, μέλος της ομάδας ενεργών πολιτών «ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ».

1η Ενότητα 1700-1930: Συντονισμός: Μαριγώ Λάμπου, μέλος της ομάδας ενεργών πολιτών «ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ»
Εισηγήσεις
- Άννα Ευθυμίου, Δικηγόρος, Πρόεδρος ΜΚΟ «ΝΕΟΙ», Εντεταλμένη Σύμβουλος για Θέματα Νεολαίας Του Δήμου Θεσσαλονίκης «Παρουσίαση Έρευνας για την Παρενόχληση και την Ασφάλεια των Προσωπικών Δεδομένων στο Διαδίκτυο. Τι μπορούν να κάνουν οι Γονείς».
- Αντώνης Παπαντωνίου, Υπεύθυνος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «Πληροφορίες για τους Κινδύνους στο Διαδίκτυο»
- Γιάννης Ασσιόγλου, Εκπαιδευτικός «Κριτική Προσέγγιση της Χρήσης της Τεχνολογίας και τα Συμπτώματά της στο Σύγχρονο Άνθρωπο»


2η Ενότητα 2000-2130 : Συντονισμός: Κική Κοκονέση, μέλος της ομάδας ενεργών πολιτών «ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ».
Εισηγήσεις
- Γεώργιος Φλώρος, Ειδικευόμενος Ψυχίατρος Ενηλίκων, Β’ Πανεπιστημιακή 
Ψυχιατρική Κλινική Α.Π.Θ. Υπεύθυνος σχεδιασμού και οργάνωσης της συμβουλευτικής υπηρεσίας φοιτητών προς αντιμετώπιση της παθολογικής χρήσης Η/Υ και Διαδικτύου. Μέλος Δ.Σ Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο «Εισαγωγή στο φαινόμενο του εθισμού στο διαδίκτυο – Αίτια, κυριότερες εκφράσεις και συνέπειες»
-Ιωάννης Γ. Μπόγδης, Δημοσιογράφος Μέλος ΕΣΗΕΜ-Θ και Μέλος Ελληνικού Κόμβου Ασφαλούς Διαδικτύου «Η δύναμη της γνώσης - Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο».
- Βασίλειος Σταυρόπουλος, Κλινικός Ψυχολόγος, Υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Τμήμα Ψυχολογίας, Επιστημονικός Υπεύθυνος του τμήματος προβληματικής χρήσης του Διαδικτύου του 18 Άνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου