Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΟΑΚ - ΓΓΑ

                                                           Δελτίο Τύπου 30-03-2010

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται το κίνημα Κωφών Αθλητών, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως, λόγω της αμφισβήτησης που υπάρχει από την ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών του 2013, οι οποίοι έχουν ανατεθεί εδώ και πολύ καιρό στη χώρα μας.
Σε συνάντηση που είχαμε σήμερα Τρίτη με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού κ. Πάνο Μπιτσαξή το ίδιο αρνητικό κλίμα εισπράξαμε για την διοργάνωση των Deaflympics 2013 στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος της ΕΟΑΚ Γιάννης Στουφής ενημέρωσε τον κ. Μπιτσαξή για τις ανησυχίες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (I.C.S.D) που εκφράστηκαν εντονότατα στην συνάντηση που είχε στις 27 Μαρτίου στο Λονδίνο με τον πρόεδρό της, κ.Craig Crowley, ο οποίος πρότεινε να έρθει στην Ελλάδα για να τα κάνει ο ίδιος επαφές τόσο με τον ΓΓΑ, όσο και με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και την Υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδια για θέματα αθλητισμού, κα. Άντζελα Γκερέκου.
Το αίτημα του κ. Crowley μεταφέρθηκε από τους εκπροσώπους της ΕΟΑΚ στον κ. Μπιτσαξή, ο οποίος αποδέχτηκε να τον συναντήσει στις 5 Μαϊου του 2010 μαζί με τους αρμόδιους Υπουργούς, όπου και θα ξεκαθαρίσει αν τελικά η Ελλάδα θα αποφύγει τον παγκόσμιο εξευτελισμό που δεδομένα πρεσβεύει η ενδεχόμενη άρνηση της κυβέρνησης να διοργανώσει η χώρα μας τους Deaflympics 2013. Σε αυτή τη συνάντηση θα τεθεί επί τάπητος και το θέμα της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων, η οποία παρά το γεγονός ότι έχει συσταθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, παραμένει προκλητικά ανενεργή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παράγοντες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών θα ενημερώσουν αναλυτικά την Ελληνική Κυβέρνηση για τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στην χώρα μας σε περίπτωση που δεν αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2013. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μέσα στις ποινές αυτές είναι η αποβολή της Ελλάδας και κατ’ επέκταση των Ελλήνων Κωφών Αθλητών απ’ όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.
Στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Μπιτσαξή συμμετείχαν επίσης ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ. Πέτρος Καϊμακάμης και ο τεχνικός σύμβουλος κ. Διονύσης Γαζής, οι οποίοι του εξέθεσαν τις ίδιες ανησυχίες για την τύχη αυτής της πολύ σημαντικής διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου