Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Έρευνες

Ερευνητές στην Αυστραλία υποστηρίζουν ότι ο θηλασμός, εκτός των πολλών ευεργετικών συνεπειών του στον οργανισμό των μωρών, έχει ακόμη μία ιδιαίτερα θετική επίδραση, ειδικά στα αγόρια. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας αναφέρουν ότι τα μωρά που θηλάζουν για διάστημα έξι μηνών εμφανίζουν πιο ανεπτυγμένες γνωστικές ικανότητες σε σχέση με εκείνα που δεν θηλάζουν, τουλάχιστον κατά την πρώτη δεκαετία της ζωής τους. 

Μεγάλο βήμα για τη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών του νευρικού συστήματος έκαναν βρετανοί ερευνητές αποκαλύπτοντας την ταυτότητα των πρωτεϊνών των συνάψεων, δηλαδή των μικροσκοπικών χώρων μεταξύ δύο νευρικών κυττάρων. 

Ως τώρα τα μωρά που γεννιούνταν πρόωρα ήταν αναγκασμένα να παραμένουν επί εβδομάδες σε θερμοκοιτίδα, απομονωμένα από τους γονείς τους που υποχρεούνταν να τα κοιτάζουν από μακριά ώσπου να φθάσουν στο επιθυμητό βάρος. Σύμφωνα όμως με νέα μεγάλη ιταλική μελέτη, που διενεργήθηκε σε οκτώ χώρες σε τέσσερις ηπείρους, υπάρχει μια ιδιαίτερα ευεργετική εναλλακτική, και δεν είναι άλλη από την αγκαλιά της μαμάς. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου