Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

"Ψηφιακό σχολείο"

Στο REC(on) διαβάσαμε μια κριτική για το "ψηφιακό σχολείο" που παρουσιάστηκε στη Λήμνο πριν δύο εβδομάδες. Πιστεύουμε ότι αξίζει να του ρίξετε μια ματιά. Ενδεικτικά παραθέτουμε το παρακάτω απόσπασμα:

"Διάβασα διάφορα και έχω την εντύπωση ότι η εικόνα που δημιουργείται στους περισσότερους όταν λέμε "ψηφιακό σχολείο", είναι μία τάξη από την οποία λείπει ο δάσκαλος και το μάθημα γίνεται από ρομπότ ή ότι ο μαθητής δεν πηγαίνει στο σχολείο, αλλά κάνει όλα τους τα μαθήματα μέσω internet.

Η αλήθεια είναι διαφορετική βέβαια. Η προσέγγιση του Ψηφιακού Σχολείου βασίζεται στο ότι το σχολείο δεν περιορίζεται στους τοίχους στου σχολικού κτιρίου. Ότι στην διαδικασία της μάθησης συμμετέχουν πολλοί περισσότεροι από τους δασκάλους και τους μαθητές -συμμετέχουν πολλές φορές οι γονείς, οι φίλοι, τα αδέλφια, η τοπική κοινωνία. Και ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε την σύγχρονη τεχνολογία για να δώσουμε σε όλους αυτούς που εμπλέκονται στην διαδικασία μάθησης τα εργαλεία ώστε να την κάνουν πιο ενδιαφέρουσα, πιο ευρεία, πιο πλούσια.

Με αυτή την λογική δημιουργήθηκε το digitalschool.ypaideias.gr, ένα site που συγκεντρώνει (και θα συγκεντρώσει πολύ περισσότερο) υλικό απαραίτητο ή χρήσιμο για το σχολείο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου