Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόγραμμα Pestalozzi για εκπαιδευτικούς ΠΕ02

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την προκήρυξη του παρακάτω σεμιναρίου του Συμβούλιο της Ευρώπης
“CoE 2010 1116-1119 France: Histoire de la shoah et des génocides du XXème siècle” από 16/11/2010 – 19/11/2010.

Σχετικό Πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης: Enseigner la mémoire

Θέματα που θα πραγματευθεί το σεμινάριο:
-Συγκριτική μελέτη της γενοκτονίας των Εβραίων και ιστοριογραφία
-Γενοκτονίες και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Γλώσσα εργασίας: γαλλικά

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς β/θμιας ΠΕ02 που διδάσκουν κατά προτεραιότητα ιστορία, φιλοσοφία, λογοτεχνία. Επιθυμητό θα ήταν να έχουν ασχοληθεί με τη διδασκαλία της γενοκτονίας των Εβραίων.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στα γραφεία της Διεύθυνσης Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων ορίζεται η 24η Σεπτεμβρίου 2010.
Οι προσφερόμενες θέσεις από τους Διοργανωτές για το σύνολο των Κρατών-Μελών ορίζονται σε: 30

Το Υπουργείο θα προτείνει 01 (έναν) υποψήφιο.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλο το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, με την προϋπόθεση ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από την ημερομηνία ορκωμοσίας τους, αν υπηρετούν στη Δημόσια Εκπαίδευση, ή δύο χρόνια από την ημερομηνία μόνιμου διορισμού τους, εάν υπηρετούν σε ιδιωτικά σχολεία.

Για την προεπιλογή του υποψηφίου που θα προταθεί για το σεμινάριο, θα γίνει κλήρωση μεταξύ όσων διαθέτουν το ελάχιστο των απαιτούμενων προδιαγραφών. Η τελική επιλογή των υποψηφίου γίνεται από τη διοργανώτρια χώρα. Οι εκπαιδευτικοί που έχουν λάβει μέρος τα δύο (2) τελευταία χρόνια σε σεμινάρια του ΣτΕ, δεν έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής, σύμφωνα με την απόφαση των National Liaison Officers του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η κάθε αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα απαραίτητα δικαιολογητικά:

α) Ιδιόχειρη αίτηση συμμετοχής στα ελληνικά, η οποία συντάσσεται και υπογράφεται από τον υποψήφιο, όπου φαίνονται τα στοιχεία του, το ΦΕΚ και η ημερομηνία διορισμού του καθώς και ο κωδικός και η ονομασία του σεμιναρίου .
β) Γραπτή έγκριση από το Διευθυντή του σχολείου στο οποίο υπηρετεί ο εκπαιδευτικός ή από τον Προϊστάμενο του Γραφείου, σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι Διευθυντής.
γ) Επικυρωμένος τίτλος γλωσσομάθειας που απαιτείται:
-άριστη γνώση (Γ2/C2): δίπλωμα alliance francaise, πιστοποιητικό d.a.l.f. – οption lettres ή dalf c2, diplome de langue et litterature francaises (sorbonne ii) [μέχρι το 1999 ο τίτλος του διπλώματος ήταν: diplome d’ etudes francaises (sorbonne ii), diplome superieur d’ etudes francaises (sorbonne 3eme degre) ή άλλοι τίτλοι δεκτοί από τον ασεπ.
-Επίσης αναγνωρίζονται ως γνώστες της γαλλικής γλώσσας οι κάτοχοι βασικών ή μεταπτυχιακών τίτλων α.ε.ι. της αλλοδαπής (οι προαναφερόμενοι τίτλοι πρέπει να ανταποκρίνονται στην γλώσσα εργασίας του εκάστοτε σεμιναρίου). Στην περίπτωση αυτή αποστέλλεται επικυρωμένο αντίγραφο του τίτλου σπουδών.
δ) Το ατομικό δελτίο στα ελληνικά.
ε) Την έντυπη φόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης συμπληρωμένη με κεφαλαία στα γαλλικά, γραμμένη ευανάγνωστα και υπογεγραμμένη από το Δ/ντή του σχολείου όπου υπηρετούν (ή τον Προϊστάμενο του Γραφείου στις ανωτέρω περιπτώσεις).
στ) Τη βεβαίωση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας για την ενασχόληση του εκπαιδευτικού με το αντικείμενο της ομάδας-στόχου.
ζ) Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα στα ελληνικά και επικυρωμένα αντίγραφα των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών.

Τα έντυπα δ και ε (εκτός από την ιδιόχειρη αίτηση συμμετοχής η οποία συντάσσεται από τον ίδιο τον υποψήφιο) καθώς και η απόφαση βρίσκονται καταχωρισμένα στην ιστοσελίδα του ΥΠΔΒΜΘ, στο δικτυακό τόπο:
http://www.minedu.gov.gr/ > εκδηλώσεις, επιμόρφωση > ευρωπαϊκά και διεθνή επιμορφωτικά προγράμματα> pestalozzi

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην τελευταία σελίδα της έντυπης φόρμας του Συμβουλίου της Ευρώπης (application form), ο Διευθυντής ή Προϊστάμενος Γραφείου του υποψηφίου θα πρέπει να υπογράψει και να βάλει τη σφραγίδα του στο τέλος, στο αριστερό τετράγωνο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπογράψει στο δεξί τετράγωνο, όπου υπογράφει ο National Liaison Officer, δηλ. ο ορισμένος από το Συμβούλιο της Ευρώπης συντονιστής στο Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβάλλονται στο Τμήμα Διεθνών Οργανισμών της Διεύθυνσης των Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων (Δ.Ε.Σ.), ταχυδρομικώς με παράλληλη κοινοποίηση στο Γραφείο όπου υπάγεται το σχολείο όπου υπηρετούν.

Οι αιτήσεις που θα σταλθούν με Courier πρέπει να απευθύνονται στη διεύθυνση Α.Παπανδρέου 37, 2ος όροφος, Γρ.2159, Αθήνα 15180.

Το όνομα που θα προεπιλεγεί θα γνωστοποιηθεί με εγκύκλιο σε όλες τις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Όποιος υποψήφιος επιλεγεί από τους διοργανωτές θα πρέπει να γνωρίζει ότι:
1) το αντίτιμο του εισιτηρίου προκαταβάλλεται από τον ίδιο και τα χρήματα θα κατατίθενται από το Συμβούλιο της Ευρώπης στον τραπεζικό λογαριασμό του μετά την επιστροφή του καθώς και μετά την αποστολή της έκθεσής του στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
2) Τα έξοδα διαμονής και διατροφής καλύπτονται από τη διοργανώτρια χώρα.
3) Μετά την προεπιλογή του υποψηφίου από την Υπηρεσία μας, η επικοινωνία για τις λεπτομέρειες, βάσει του εθιμικού του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), θα γίνεται πλέον μεταξύ των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και της διοργανώτριας χώρας.
4) Για την καταβολή του αντίτιμου του εισιτηρίου καθώς επίσης και για διευκρινίσεις σχετικές με την μετάβαση και επιστροφή των εκπαιδευτικών, από και προς τον τόπο διεξαγωγής του σεμιναρίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη του συγκεκριμένου προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης:
κ. Hélène Limouzin,
Τηλ: +33 3 88 41 36 56
Fax: +33 3 88 41 27 06/ 27 88
E-mail: helene.limouzin@coe.int

Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν στα σεμινάρια αυτά θα πρέπει να υποβάλλουν ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ δύο εβδομάδες μετά την επιστροφή τους:
1) Στην υπηρεσία μας σχετική έκθεση γραμμένη στα ελληνικά.
2) Στο Συμβούλιο της Ευρώπης έκθεση στη γλώσσα εργασίας του σεμιναρίου.
3)Στη διοργανώτρια χώρα έκθεση στη γλώσσα εργασίας του σεμιναρίου.

Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου