Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Μαθαίνω για την νόσο Αλτσχάιμερ

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος και η Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer (21 Σεπτεμβρίου) έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση – συνέντευξη τύπου του εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά δημοτικού σχολείου με τίτλο “Μαθαίνω για τη νόσο Αλτσχάιμερ”,  βασισμένο στο βιβλίο “Γιατί η γιαγιά μου δεν θυμάται το όνομά μου;” της Όλγας Λυμπεροπούλου.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει σαν στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν βασικές πληροφορίες για τη νόσο Αλτσχάιμερ, να πάρουν ειλικρινείς απαντήσεις στις απορίες τους και να διαπιστώσουν ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν για να περάσουν καλά με τον παππού και τη γιαγιά, ακόμα και αν έχουν Αλτσχάιμερ.

Επιπλέον, μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια τα παιδιά θα μάθουν τρόπους για να ακονίζουν τη μνήμη τους και να κάνουν γυμναστική για το μυαλό!

Για το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Marfin Egnatia Bank και την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ), θα μιλήσουν:


•Η Δρ.Παρασκευή Σακκά (νευροψυχολόγος – ψυχίατρος και Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφων Διαταραχών Αθηνών

•Η Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου (εμψυχώτρια, παιδαγωγός και επιμελήτρια του προγράμματος)

•Η συγγραφέας του βιβλίου, Όλγα Λυμπεροπούλου (γνωστική νευροψυχολόγος και Γ. Γραμματέας της Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών)

•Η Ευαγγελία Ταμβάκη (δασκάλα)

Ημερομηνία: 15 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 18:30

Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης
Πανεπιστημίου 17,  Αθήνα
210 32 58 440

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου