Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Σεξοτουρισμός για καλή υγεία

Η είδηση δημοσιεύτηκε στο disabled.gr και μας μας φάνηκε τόσο περίεργη, που δεν μπορούσαμε παρά να τη μοιραστούμε μαζί σας. Συνοπτικά, το άρθρο αναφέρει ότι "από κονδύλι της κοινωνικής πρόνοιας στη Μ.Βρετανία, θα χρηματοδοτηθούν οι διακοπές ενός νεαρού με μαθησιακές δυσκολίες στο Αμστερνταμ, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και επίσκεψη στις φημισμένες πόρνες της πόλης".
"Το να απολαμβάνει κάποιος τις διακοπές του και να κάνει αυτό που θα του εξασφαλίσει γαλήνη είναι θεμιτό. Έτσι ένας 21χρονος, με μαθησιακές δυσκολίες ο οποίος δεν είχε ποτέ σεξουαλική σχέση θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.
Θα βρεθεί έστω και για λίγες μέρες στο Άμστερνταμ… όπου θα επισκεφθεί εκτός των άλλων και τις φημισμένες πόρνες της πόλης.
Αυτό δεν θα ήταν είδηση εάν η “εκπαιδευτική σεξουαλική εκδρομή” του πληρωνόταν από την τσέπη του. Κι όμως, αποτελεί κοινωνική δαπάνη που του παρέχει το βρετανικό Δημόσιο!
Το ταξίδι του νεαρού χρηματοδοτείται από μέσω ενός κονδυλίου 520 εκατομμυρίων λιρών που θεσπίστηκε για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην Μεγάλη Βρετανία.
Σύμφωνα με το νόμο το κάθε άτομο με ειδικές ανάγκες μπορεί ελεύθερα να επιλέξει που θα κάνει διακοπές και ποιες υπηρεσίες θα του παρασχεθούν εκεί που θα πάει.
Η κοινωνική λειτουργός η οποία θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της τονίζει ότι “Η άρνηση να του προσφέρει η υπηρεσία αυτό το είδος διασκέδασης θα ήταν μια παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων του. Τα κορίτσια στο Άμστερνταμ είναι πολύ πιο προστατευμένα από εκείνα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο νεαρός πρέπει να έχει μια φυσιολογική σεξουαλική υγεία. Δεν μπορούσαμε να του αρνηθούμε”.
Εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι καλές διακοπές…"

Ενδιαφέρον;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου