Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Εκπαιδευτικά επίκαιρα



Στο σκοτάδι θα εξεταστούν οι ιταλοί φοιτητές
Μια πρωτότυπη μορφή διαμαρτυρίας υιοθέτησαν οι καθηγητές των σχολών ανθρωπιστικών σπουδών του πανεπιστημίου της Ρώμης “La Sapienza” κατά των περικοπών που αποφάσισε η κυβέρνηση του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Oλα τα παιδιά της Γης στο διαδίκτυο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Δεν κατορθώνει κάθε μέρα κάποιος να ενώσει δύο μεγάλα ονόματα για την προώθηση μιας παγκόσμιας τεχνολογικής εξέλιξης. Το Connect to Learn (www.connecttolearn.org), όμως, το έκανε πραγματικότητα

Κύμα φυγής από τα ιδιωτικά
Εγκαταλείπουν τα ιδιωτικά σχολεία οι μαθητές και στρέφονται στα δημόσια, καθώς οι γονείς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα υψηλά δίδακτρα λόγω της οικονομικής κρίσης. Το φαινόμενο είναι γενικότερο. Στροφή παρατηρείται στις επιλογές των γονέων που τα παιδιά τους φιλοξενούνται σε παιδικούς σταθμούς. Στρέφονται στους δημοτικούς σταθμούς. Είναι τόσο πολλές οι νέες αιτήσεις που οι δήμοι εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να ανταποκριθούν
«Αγαπάμε το ελληνικό σχολείο Λονδίνου», δηλώνουν οι 65 μαθητές του. Μπορεί τον 18ο αιώνα ο Κοσμάς ο Αιτωλός να ίδρυε ελληνικά σχολεία ανά την επικράτεια, τον 21ο αι. όμως οι περικοπές λόγω κρίσης οδηγούν τα ομογενειακά σχολεία σταδιακά στην κατάργηση.

Η πανεπιστημιακή στρατηγική για την δημιουργία «κρίσιμης μάζας» σε διεθνές επίπεδο
Μιά σημαντική διεθνής διοργάνωση/θεσμός που κλείνει 16 χρόνια ζωής και έχει σαν στόχους την ανταλλαγή εμπειριών, την απόκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων και την εξοικείωση με τις υποστηρικτικές τεχνολογίες πληροφορικής των νέων ανθρώπων με ολική ή μερική απώλεια όρασης, φιλοξενείται φέτος από 20 Ιουλίου ως 5 Αυγούστου στην χώρα μας.


Πάνω από 250 δωρεάν online μαθήματα προσφέρουν κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου
Πάνω από 250 δωρεάν μαθήματα σε διαφορετικά αντικείμενα σπουδών προσφέρουν τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν απλά να «κατεβάσουν» στον υπολογιστή ή το Mp3 τους τις διαλέξεις, είτε σε μορφή αρχείου ήχου, είτε βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου