Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Προσβάσιμες παραλίες για όλους στο Δήμο Αλυκών (Ζάκυνθο)

Γαλλικές πλαστικές ράμπες τοποθέτησε σε τρεις παραλίες του ο Δήμος Αλυκών, ούτως ώστε να είναι εφικτή η πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στις ακτές.
Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε αγιασμός για την έναρξη της χρήσης των αναπηρικών αμαξιδίων και των ραμπών, που υπάρχουν στην παραλία των Αλυκών, ενώ το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αλυκών, Αντώνης Γκούσκος, ο διοικητής του ΟΔΑΖ, Στάθης Μπετίνης, ο πρόεδρος της ΕΣΑΜΕΑ, Γιάννης Βαρδακαστάνης, καθώς και ο πρόεδρος των “Ποπολάρων”, Γιάννης Γρέκας. Ο Δήμος Αλυκών προγραμμάτισε, σχεδίασε και υλοποίησε ένα πρόγραμμα, που αφορά την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες στις παραλίες. Η Συνομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία υποστηρίζει ότι ο Δήμος Αλυκών είναι πρωτοπόρος σε αυτό το θέμα στην Ελλάδα, γεγονός που μάς γεμίζει με ικανοποίηση και χαρά. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι υπάρχει τρόπος για την νόμιμη εξυπηρέτηση των αναπήρων, επομένως θεωρώ ότι βάλαμε και εμείς ένα λιθαράκι για να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής τους” ανέφερε ο Δήμαρχος Αλυκών.

Εδώ αξίζει να πούμε ένα μπράβο στον άξιο δήμαρχο Αλυκών κ Γκουσκου Αντώνη γιατί το πρόγραμμα αυτό το πάλεψε πολλά χρόνια και έστω και τώρα τα κατάφερε γιατί τα ΑΜΕΑ έχουν τα ιδία δικαιώματα με όλους μας έτσι κύριοι Δήμαρχοι της Κεφαλονιας και Ιθάκης και Νομαρχία γιατί από μελέτες Υποσχέσεις και Λόγια χορτάσαμε Τα έργα να τα αφήσετε να τα κάνετε με τον Καλλικράτη τον καημένο μην μου τον κουράζετε και μου πάθη τίποτα και αυτός . Και τα γράφω αυτά για να δείξω για άλλη μια φορά την διαφορά ευαισθησίας μεταξύ Κεφαλονιας και Ζακύνθου στα Αμεα χωρίς σπατάλες Παραολυμπιακων όπως πρόσφατα εδώ για προβολή ορισμένων για να δείξουν δήθεν το κοινωνικό τους έργο στα προεκλογικά φυλλάδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου