Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Οικολογικό κυνήγι θησαυρού

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η ΕΡΤ3,στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η ΜΚΟ «Παιδιά εν δράσει» και η “Parallaxi”, συνδιοργανώνουν την Κυριακή 6 Ιουνίου 2010 «οικολογικό κυνήγι θησαυρού», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 
Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10:30 έως τις 13.30 στο κτήμα Μπαρμπαγιώργη (κοντά στο ‘‘Φιλίππειο’’), μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 χρόνων.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του διημέρου που οργανώνει η Παράλλαξη, με αφορμή τα 20 χρόνια ζωής και δημιουργίας του περιοδικού. Στο αστικό αυτό πείραμα για το πως θα μπορούσε να είναι η Θεσσαλονίκη του σήμερα, συμμετέχουν δεκάδες φορείς και ομάδες της πόλης. Το Παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού θα οργανωθεί από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Παιδιά Εν Δράσει (www.kidsinaction.gr)

Σκοπός:
Η ενθάρυνση της ένταξης του δασικού ιστού στον αστικό και καθημερινό τοπίο της πόλης.

Στόχοι:
- Να φέρει σε επαφή τα παιδιά και τους νέους με το Δάσος του Σέιχ Σου έτσι ώστε να το γνωρίσουν, να το αγκαλιάσουν και να το αγαπήσουν.
- Να ευαισθητοποιήσει τους συμμετέχοντες για μια πιο δίκαιη διαχείρηση του οικοσυστήματος.
- Να ψυχαγωγήσει και να διασκεδάσει δημιουργικά όσους θα συμμετέχουν.
- Να γνωρίσουν οι κάτοικοι ξεχασμένες γωνιές της πόλης που ζουν.
- Να πολλαπλασιάσει την κινητικότητα των κατοίκων της πόλης στα πάρκα και στο δάσος του Σέιχ Σου με την καθημερινή χρήση τους.
- Να προάγει την αξία του ενεργού πολιτή, του ενεργού κατοίκου της πόλης.

Τοποθεσία:
Δάσος Σέιχ Σου, Τοποθεσία: Πηγή Μπαρμπα Γιώργη - Προς Φιλίππειο.
Ημερομηνία και Ώρα:

Κυριακή 06 Ιουνίου 2010. Ώρα έναρξης : 11.00 το πρωί.

Διάρκεια:
Διάρκεια εκδήλωσης: 3 ώρες. Διάρκεια παιχνιδιού: 60 – 90 λεπτά

Συμμετέχοντες:
Παιδιά ηλικίας 6 έως 13 χρονών. Μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορούν να συμμετέχουν ως εμψυχωτές και συντονιστές των ομάδων.

Το Παιχνίδι :
Το παιχνίδι βασίζεται στην κλασσική ιδέα του κρυμμένου θησαυρού. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες 5- 7 ατόμων (με τη συνοδεία παντοτε ενός ενήλικα – εθελοντή) και θα ξεκινήσουν την περιπέτεια μέσα στο δάσος, προσπαθώντας να ανακαλύψουν που βρίσκεται θαμμένος ο κρυμμένος θησαυρός. Για να φτάσει μια ομάδα στο τελικό στάδιο και να ανακαλύψει το κρυμμένο θησαυρό θα περάσει από 8 δοκιμασίες, μεταξύ άλλων : αποκρυπτωγράφηση γρίφων, συλλογή και καταγραφή της
πανίδας και της χλωρίδας , συμβολικός καθαρισμός εστιών μόλυνσης, κουίζ με ερωτήσεις , συλλογή υπογραφών, αθλητικές και καλλιτεχνικές δεξιότητες, παιχνίδια ομαδικότητας και εμπιστοσύνης κ.α. Για να μπορέσει μια ομάδα να φτάσει στο τελικό στάδιο θα πρέπει να περνάει επιτυχώς μια μια τις προηγούμενες δοκιμασίες. Με το πέρας μια δοκιμασίας θα δίνετε το «εισιτήριο» για την επόμενη.

Επαθλο:
Η ομάδα που θα κερδίσει το παιχνίδι θα προβληθεί στο επόμενο τεύχος της Παράλλαξης με αποκλειστικές συνεντεύξεις και φωτογραφίες. ( ! )

Παράλληλες δράσεις:
- Μουσική υπόκρουση καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού από αγαπημένα παιδικά τραγούδια.
- Παράσταση σε όλα τα παιδιά με το πέρας του παιχνιδιού από την ομάδα των Παιδιών ΕΝ Δράσει
(κλόουν, ζογκλερ, ξυλοπόδαροι).
- Σε όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα δωθούν αναμνηστικά μπλουζάκια.
- Σε όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα μοιραστού χυμοί, νερά και κρουασάν.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ με το Δάσος της πόλης μας Αλλιώς....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου