Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Πρωτοβουλία e-Skills Week 2010


H πρωτοβουλία e-Skills Week 2010 αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την αυξανόμενη ζήτηση επαγγελματιών με υψηλή εξειδίκευση σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από την αγορά εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο DIGITALEUROPE (Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Βιομηχανίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών) και το European Schoolnet σε συνεργασία με 20 εθνικούς εταίρους, θα υλοποιήσουν μια σειρά από προγραμματισμένες ενέργειες δημοσιότητας με στόχο να προωθήσουν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο τις ψηφιακές δεξιότητες, ενώ ταυτόχρονα θα επιδιωχθεί η ενεργός συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων μερών (stakeholders) σε Εθνικό επίπεδο.

Οι δημόσιες αρχές, οι επιχειρήσεις του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), καθώς και τα σχολεία και οι μαθητές εργάζονται από κοινού για να οργανωθούν μια σειρά από ενέργειες, εκπαιδευτικά σεμινάρια, επισκέψεις σχολείων, και διαγωνισμοί για να υπογραμμίσει τη σπουδαιότητα των δεξιοτήτων ΤΠΕ στη σημερινή κοινωνία και το ευρύ φάσμα ευκαιριών απασχόλησης στην κλάδο. Η εκστρατεία αποσκοπεί στην αύξηση των δεξιοτήτων ΤΠΕ μεταξύ των επαγγελματιών και να ενθαρρύνουν περισσότερους νέους να επιλέξουν σταδιοδρομία και σπουδές που έχουν σχέση με τις ΤΠΕ.

Η Ευρωπαϊκή e-Skills Week 2010 αναμένεται να φέρει κοντά 300.000 συμμετέχοντες με περισσότερες από 100 δραστηριότητες. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 20 συμμετέχουσες χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Λιθουανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία και Τσεχία) στην Ευρώπη και θα ολοκληρωθούν με κεντρική εκδήλωση στις Βρυξέλλες, με την παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρίου José Manuel Barroso και των αντίστοιχων Επιτρόπων της ΕΕ. Η υλοποίηση των εκδηλώσεων - δράσεων σε τοπικό επίπεδο θα πραγματοποιηθούν μέχρι και τον Μάρτιο 2010, ενώ η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από 1 εώς 5 Μαρτίου 2010.

Η πρωτοβουλία e-Skills Week 2010 χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση για τις Επιχειρήσεις και τη Βιομηχανία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία έχει ξεκινήσει αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία στο πλαίσιο της στρατηγικής e-skills της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Δείτε το βίντεο προώθησης εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου