Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Μιά εναλλακτική φωνή στον χώρο των ΑμεΑ


Μια εναλλακτική φωνή στον χώρο των ανθρώπων με αναπηρία. Έτσι αυτοπροσδιορίζεται η Παρέμβαση Αναπήρων Πολιτών, μια ομάδα φίλων που τους ενώνουν οι αριστερές λίγο πολύ καταβολές τους. Δίχως όμως κανένας τους – όπως οι ίδιοι με νόημα μας λένε – να κουβαλάει την παραμικρή κομματική, συνδικαλιστική, επαγγελματική ή οποιουδήποτε άλλου τύπου δέσμευση.
“ Μας ενδιαφέρει να συμβάλλουμε στον βαθμό που μπορούμε στην χειραφέτηση της καταπιεζόμενης μεγάλης πλειψηφίας των ΑμεΑ, τα δικαιώματα της οποίας διαχρονικά και συστηματικά παραβιάζονται ” εξηγούν οι της Παρέμβασης. Aποδίδοντας περιεκτικά ουσία και περιεχόμενο στο δικό τους διαχρονικό μήνυμα , επιλέγουν να αξιοποιήσουν το καθιερωμένο των σύγχρονων καιρών σύνθημα αμφισβήτησης: Ενας άλλος κόσμος είναι εφικτός!
Το μήνυμα – σύνθημά τους κοσμεί καθημερινά την επιμελημένη ιστοσελίδα τους , την καθημερινή και διαρκώς ανανεούμενη “εναλλακτική φωνή” τους στον διαδικτυακό κόσμο. Την συστήνουν : “Καλούμε να μας επισκεφτούν, να γνωριστούν και να ανταλλάξουν μαζί μας, όσοι αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα να υπάρξει επί της ουσίας αμφισβήτηση των πολιτικών που υποχρεώνουν τους ανθρώπους με αναπηρία και όχι μόνο σε υποτελή κοινωνική διαβίωση. Οσοι έχουν οριστικά κατανοήσει ότι οι τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία δεν διεκδικούνται με δημόσιες σχέσεις αλλά μέσα από πραγματικές κινηματικές λογικές και διαδικασίες. Τους καλούμε στο www.panap.gr
Η ιστοσελίδα της Παρέμβασης Αναπήρων Πολιτών έχει ήδη κλείσει 3 χρόνια ιστορία στον κόσμο της διαδικτυακής επικοινωνίας και ενημέρωσης. Το περιεχόμενό της είναι ένα μείγμα από χρηστικές πληροφορίες για τους ανθρώπους με αναπηρία, αναλύσεις για ζητήματα που άπτονται του ρόλου και της ταυτότητας του σύγχρονου κράτους πρόνοιας, άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες για κινηματικές παρεμβάσεις εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, έως και αυστηρά κριτικές τοποθετήσεις για τις στρατηγικές επιλογές των φορέων του οργανωμένου αναπηρικού κινήματος. Με σταθερό ζητούμενο – εξηγούνται οι της Παρέμβασης με την πρέπουσα πεποίθηση – όχι την ανάλυση για την ανάλυση ή την κριτική για την κριτική, αλλά την υπηρέτηση της ανάγκης να διαμορφωθεί – επιτέλους – και για την ατζέντα διεκδικήσεων των ανθρώπων με αναπηρία ένας ξεκάθαρος κινηματικός λόγος, μιά ξεκάθαρα ανατρεπτική σκέψη. 
“Είναι χιλιάδες αυτοί που μεσ’ τα χρόνια ήρθαν σε επαφή μαζί μας και ανταλλάξαμε – είτε διά ζώσης είτε μέσω διαδικτύου – σκέψεις και προβληματισμούς” αποτιμούν οι της Παρέμβασης την μέχρι τώρα πορεία τους με όρους ποσοτικούς. Σε ότι αφορά την ποιοτική αποτίμηση: “ Η πολιτική χειραφέτηση και η συνακόλουθη απελευθερωμένη κινηματική προσέγγιση δεν είναι μιά δική μας εμμονή. Είναι η μόνη αντικειμενική προϋπόθεση να ορθωθεί σοβαρή αντίσταση στην κατάργηση κεκτημένων, που προβάλλει σήμερα απειλητικότερη από ποτέ άλλοτε τις τελευταίες δεκαετίες. Το εάν η προϋπόθεση θα πληρωθεί ή όχι ,μόνον ο χρόνος θα το δείξει”. To μόνο βέβαιον...

 Πηγή : Ελευθεροτυπία, Επί Ίσοις Όροις , 3/2/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου