Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Σειρά μαθημάτων Αρχαιολογία, Περιβάλλον και Πολίτης



Η σχέση των αρχαιολογικών χώρων με το φυσικό περιβάλλον βρίσκεται στο επίκεντρο της σειρά μαθηματων που διοργανώνουν από κοινού το Συμβούλιο Αρχιτεκοτνικής Κληρονομιάς της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και η Πρωτοβουλία για την Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Μέσα από την παρουσίαση και ανάλυση συγκκριμένων παραδειγμάτων αρχαιλογικών χώρων, οι 26 εισηγητές που συμμετέχουν στον πρώτο κύκλο μαθημάτων με τίτλο Αρχαιολογία, Περιβάλλον και Πολίτης θα προσεγγίσουν το θέμα ως περιπτώσεις συνύπαρξης, συμπλοκής και νοηματικής αλληλοσυγκρότησης ποιτισμικών και περιβαλλοντικών αξιών.
Τα μαθήματα, που θα διαρκέσουν τέσσερις μήνες, θα πραγματοποιούνται ημέρα Πέμτη, με εξαίρεση την τετάρτη 21/04, στην αίθουσα "Ντίνος Λεβέντης" της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, Τριπόδων 28 στην Πλάκα, μεταξύ 18:30-21:00.
Να σημειωθεί ότι χορηγίται βεβαίωση παρακολούθησης (για λεπτομέρεις και προϋποθέσεις, επικοινωνήστε με τη γραμματεία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ) ενώ η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι δωρεάν για φοιτητές και εργαζομένους του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.


Πληροφορίες- Δηλώσεις συμμετοχής
2103225245, 2103226693
sak@ellinikietairia.gr

Επιστημονικοί υπεύθυνοι
Βασίλης Γκανιάτσας, Αρχιτέκτων PhD, Αναπληρωτής Καθηγητής Ε.Μ.Π.
Στέλιος Λεκάκης, Αρχαιολόγος- Σύμβουλος Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς,  MA, PhDc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου