Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Ημερολόγιο παιδών με αυτισμό


Πηγή : "Ένα ημερολόγιο με ξεχωριστή ουσία... "  Επί Ίσοις Όροις, Ελευθεροτυπία, 11/1/2010 

Κεντρικό μήνυμα στο εξώφυλλο “Ο αυτισμός δεν είναι το τέλος του κόσμου αλλά η αρχή ενός άλλου...”: Το κέντρο ημέρας αυτιστικών ενηλίκων “Σείριος” στον Γέρακα Αττικής μας προτείνει σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, να παρακολουθήσουμε φέτος την ροή του χρόνου με έναν ολίγο πιo νοηματοδοτημένο τρόπο από τους σύνηθεις...

Οι ενδιαφερόμενοι για το ημερολόγιο 2010 που εκδίδει ο Σείριος μπορούν να απευθυνθούν στο 210-6086285 ή στο email gspapkh@ autismgreece.gr. Τα έργα που περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο είναι έργα παιδιών με αυτισμό και έργα φίλων παιδιών με αυτισμό. Δεν έγιναν με τρόπο τυχαίο για να κοσμήσουν τις σελίδες ενός ημερολογίου, προσθέτοντας ευκαιριακά την διάσταση του “νέου” όπως πάμπολλα κάθε χρόνο ημερολόγια επιχειρούν. Αντίθετα, αποτελούν προϊόν σοβαρής και προσεγμένης δουλειάς αντίστοιχης των μηνυμάτων που επιδιώκουν να μεταφέρουν.
Όλα τα περιλαμβανόμενα στο ημερολόγιο έργα , λοιπόν, δημιουργήθηκαν με την καθοδήγηση των ζωγράφων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Μαλβίνας και Ελένης Γραφάκου , κατά την διάρκεια του 2ου Φεστιβάλ για τον αυτισμό που πραγματοποιήθηκε στο Αλσος Ν. Φιλαδέλφειας στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2005. Κάθε έργο συνοδεύεται από μιά εξαίρετη λεζάντα προερχόμενη είτε απ’ τα παιδιά είτε από τον Jim Sinclair το 1992, διάσημο ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ατόμων με αυτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου