Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Σεμινάριο για ενήλικους και θεατρικό εργαστήρι για παιδιά στην Κρυψώνα





Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά «Με αφορμή ένα παραμύθι»
Η Μαρίνα Βήλλου, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, σχεδιάστρια επιμορφωτικών προγραμμάτων και σκηνοθέτης θεατρικών παραστάσεων, πραγματοποιεί κάθε Σάββατο πρωί από τις 11.00-12.30μ.μ. εργαστήρι θεάτρου-δημιουργικής έκφρασης που απευθύνεται σε παιδιά από 5 ως 8 χρονών.
Μʼ ερέθισμα κάποιο παραμύθι ή κάποιον ήρωα, χρησιμοποιεί μεθόδους αυτοσχεδιασμού, δραματοποίησης, σωματικής έκφρασης, μουσικής ευαισθητοποίησης κι ενθαρρύνει τα παιδιά να μεταμορφωθούν σε ήρωες παραμυθιών, να δημιουργήσουν δικές τους εκδοχές ή και παραμύθια, να παίξουν με ποικίλες θεματολογίες αλλά και να χρησιμοποιήσουν όλα τους τα εκφραστικά μέσα όπως: το σώμα, τη φωνή, τα αντικείμενα, την ομάδα, το χώρο. Τα εργαστήρια ολοκληρώνονται στο τέλος Μαϊου, ενώ τα παιδιά που θα συμμετέχουν, θα παρουσιάσουν στο τέλος τη δική τους παράσταση, χρησιμοποιώντας στοιχεία και υλικό που θα δουλέψουν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.Το κόστος συμμετοχής είναι 60 ευρώ το μήνα.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Για νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, θεατρολόγους, ηθοποιούς, εμψυχωτές, συγγραφείς, γονείς και σε όσους ενδιαφέρονται για τις ιστορίες.


Τίτλος Σεμιναρίου: “ΠΩΣ ΖΩΝΤΑΝΕΥΩ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ;
Μέρα και ώρα για τα εργαστήρια: ΤΡΙΤΗ 19.00-21.00 μ.μ


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ & ΛΗΞΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:
ΤΡΙΤΗ 2/02/2010- 23/03/2010
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 2 ΜΗΝΕΣ- 8 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: 120 ΛΕΠΤΑ


1ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: «ME AΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» (2 συναντήσεις)
2ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΔΙΗΓΗΜΑ» (2 συναντήσεις)
3ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ» (2 συναντήσεις)
4o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ¨WORKSHOP-BIΩΜΑΤΙΚΟ» (2 συναντήσεις)



Λίγα λόγια για το ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Το σεμινάριο “ΠΩΣ ΖΩΝΤΑΝΕΥΩ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ;” επεξεργάζεται διάφορα είδη γραπτού λόγου (παραμύθια, διηγήματα, ποιήματα) με στόχο να μάθουμε να δίνουμε σάρκα και οστά στα κείμενα, έτσι ώστε μέσα από αυτά, να προκύψει ένα θεατρικό δρώμενο, μια δραματοποίηση, ένας αυτοσχεδιασμός, ένα story telling ή μια performance.
Αντιμετωπίζουμε το κείμενο ως ένα ζωντανό οργανισμό που αναπνέει, κινείται, έχει σχήμα, χρώμα, μυρωδιά, γεύση, έχει δηλαδή τη δική του ζωή.
Μέσα από διάφορες μεθόδους, θα εξερευνήσουμε όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, χρησιμοποιώντας κάποιες θεωρητικές προσεγγίσεις, αλλά κυρίως μέσα από βιωματικές ασκήσεις.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, θεατρολόγους, ηθοποιούς, εμψυχωτές, συγγραφείς και σε όσους ενδιαφέρονται για τις ιστορίες.
Στο σεμινάριο δίνονται σημειώσεις & βεβαίωση παρακολούθησης.
Συντονίστρια σεμιναρίου: Μαρίνα Βήλλου
Κόστος συμμετοχής: 240 ευρώ
Maximum αριθμός συμμετοχών: 15 άτομα (Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή)

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Καθημερινές 10.00-14.00 κα Μαρία Παπανικολάου στο τηλ. 213 0040 244 ή κα Μαρίνα Βήλλου 6974530222

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου