Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Γραμμή ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ 11525



Η Ένωση «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» αποτελείται από 10 κοινωφελείς φορείς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ξεκίνησαν το 1996 την κοινή συνεργασία τους, με σκοπό να ενώσουν ισότιμα και αρμονικά τις προσπάθειες τους για τα παιδιά σε ανάγκη. Μαζί οι 10 φορείς προσφέρουν ετησίως συντονισμένες υπηρεσίες και ένα καλύτερο μέλλον σε πάνω από  5.000 παιδιά με νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες, οικογενειακά προβλήματα και βαριές αρρώστιες.

Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία είναι η πανελλαδική γραμμή παροχής συμβουλών σε παιδιά, εφήβους και γονείς: 

"Θέλοντας να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στη χώρα μας δημιουργήσαμε την115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί. Η πανελλαδική γραμμή επικοινωνίας λειτουργεί 5 ημέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 21:00, και έχει ως στόχο την παροχή συμβουλών και κατευθύνσεων σε παιδιά, εφήβους και γονείς.
Μέσω της χρήσης της γραμμής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν με χρέωση μιας αστικής μονάδας από αστικό και υπεραστικό αριθμό προκειμένου να μοιραστούν ερωτήματα και προβλήματα που αφορούν σε παιδιά και εφήβους.
Ειδικά εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό (κοινωνικοί λειτουργοί & ψυχολόγοι) παρέχουν τις ανάλογες κατευθύνσεις και πληροφορίες προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη λύση για κάθε περίπτωση.
Συγκεκριμένα, οι κλήσεις στην 115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί αφορούν πληροφορίες/κατευθύνσεις και χειρισμό θεμάτων σχετικά με:
  • ψυχική υγεία παιδιού
  • άσκηση βίας μέσα στην οικογένεια
  • παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο
  • παιδιά με ειδικές ανάγκες
  • κάθε πληροφορία που αφορά παιδί και έφηβο
  • καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης παιδιών-θυμάτων
  • παραπομπές σε αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς σε πανελλήνιο επίπεδο
  • πληροφορίες για την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τα σωματεία της
Όλες οι συνομιλίες είναι απολύτως εμπιστευτικές – με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα κάθε ατόμου.
Η 115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί λειτουργεί πανελλαδικά από το Φεβρουάριο του 2009."
Δείτε το σχετικό βίντεο, εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου