Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΕΣΑμεΑ και ΤΕΙ Αθήνας



Η απόφαση της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Αθήνας να μην δεχθεί άτομα με αναπηρίες στο Τμήμα Πληροφορικής προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ). Κάθε χρόνο το 5% των θέσεων του τμήματος καλύπτονταν από τυφλούς και άτομα με κινητικά προβλήματα. Φέτος ωστόσο, όπως αναφέρεται στην καταγγελία της ΕΣΑμεΑ, η σχετική ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Προϊστάμενο του Τμήματος, δεν αναφέρει καμιά αιτιολογία που να επιχειρηματολογεί υπερ της προαναφερθείσας απόφασης.
Η Συνομοσπονδία απαίτησε την ανάκληση αυτής της απόφασης, την οποία χαρακτηρίζει "σκληρη", και ότι είναι "δυσμενής διακριτική μεταχείριση", ενώ με υπόμνημά της προς την υπουργό Παιδείας, ζήτησε την άμεση παρέμβασή της, καθώς πρόκειται για τη δεύτερη υπόθεση ανάλογης ανακοίνωσης (στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξε αντίστοιχη και από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).
Η άμεση παρέμβαση της ΕΣΑμεΑ για την απαράδεκτη ανακοίνωση της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας οδήγησε τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, Δ. Νίνο, να την ανακαλέσει και να διαβεβαίωσει ότι οι αιτήσεις των φοιτητών θα εξεταστούν κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου