Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Μια ώρα χωρίς όραση μέσα στην τάξη!



"... καθώς αναζητούσαμε πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα τα άτομα με αναπηρίες, είχαμε την τύχη να διαβάσουμε ένα ηλεκτρονικο γράμμα, ένα e-mail.
Το e-mail αυτό έχει γραφτεί από το Βαγγέλη Αυγουλά, εκ γενετής τυφλό, φοιτητή της Νομικής Αθηνών και απευθύνεται σε όλους εμάς τους ανθρώπους που με την αδιαφορίας μας ή ακόμα και σκληρότητά μας απέναντι στα άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης, τα περιθωριοποιούμε  και τα αποξενώνουμε. Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι η αυτοπεποίθηση, η δύναμη, η σιγουριά και η ειλικρίνειά του.Με απλά λόγια, χωρίς υπερβολικές εκφράσεις και έντονους συναισθηματισμούς κατορθώνει να στείλει ένα σημαντικό μήνυμα στην κοινωνία μας: τα άτομα με αναπηρίες δεν επιζητούν ούτε τη συμπόνοια μας ούτε τον οίκτο μας, θέλουν απλώς να απολαύσουν με αξιοπρέπεια τα αγαθά που όλοι οι άνθρωποι δικαιούμαστε να απολαμβάνουμε..."

Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι των μαθητών του Γ6 της Γ΄Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού στον κοσμο των ατόμων με αναπηρία. "Προσεγγίζοντας την αναπηρία με μια άλλη ματιά", όπως τιτλοφορείται το πρόγραμμα/ταξίδι περιλαμβάνει ομαδικές συνεδριάσεις, ενημερώσεις από ειδικούς, επικοινωνία με τυφλά άτομα, συμμετοχή σε σχετικές εκδηλώσεις, αλλά και την έκφραση των προβληματισμών και των απόψεων των ίδιων των παιδιών.

Για να διαβάσετε λεπτομέρειες από την εμπειρία των παιδιών (μέσα από κείμενά τους), πατήστε εδώ.

1 σχόλιο: