Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Πρόταση της ΕΣΑμεΑ για ένα "Εθνικό Πρόγραμμα Δημόσιων Πολιτικών για την Αναπηρία"



 
Διαβάστε στην  ιστοσελίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία την Έκθεση της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την 3η Δεκέμβρη 2009 με θέμα: Η Πρόταση της Ε.Σ.Α.μεΑ. για ένα «Εθνικό Πρόγραμμα Δημόσιων Πολιτικών για την Αναπηρία». Σε ένα κείμενο 117 σελίδων αναφέρονται :

 
  • Τι προβλέπει η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα  των Ατόμων με Αναπηρία.
  • Έννοιες και αρχές για την αναπηρία (Η εξέλιξη της αντίληψης για την αναπηρία, Η αναπηρία ως ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Η αποτύπωση των αρχών για την αναπηρία στους διεθνείς θεσμούς, Η αποτύπωση των αρχών στο ελληνικό θεσμικό πλαίσιο).
  • Το χάσμα μεταξύ στοχοθεσίας και υλοποίησης πολιτικών σε θέματα αναπηρίας και η αποτύπωσή του σε συγκεκριμένους τομείς (προσβασιμότητα, εκπαίδευση, υγεία- πρόνοια, εργασία - απασχόληση).
  • Πλαίσιο Εθνικού Προγράμματος δημοσίων πολιτικών για την αναπηρία (Έννοιες και αρχές που πρέπει να διέπουν το πρόγραμμα, Πολιτικό σύστημα και κράτος στην υπηρεσία του πολίτη με αναπηρία, Για μια Οικονομία Κοινωνικής Συνοχής, Αειφόρος Ανάπτυξη, Ισχυρό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος, Γνώση και ισότιμη συμμετοχή στην πολιτιστική ζωή, την αναψυχή, τον ελεύθερο χρόνο και τον αθλητισμό, Ισχυρό εθνικό αναπηρικό κίνημα στην Ευρώπη και στον κόσμο).
  • Στρατηγική εφαρμογής του εθνικού προγράμματος για την αναπηρία (Διαβούλευση με το αναπηρικό κίνημα "Τίποτα για εμάς, χωρίς εμάς", Παρακολούθηση εφαρμογής προγράμματος, Εκπαίδευση σε θέματα αναπηρίας, Χρηματοδότηση).

Για να διαβάσετε την Έκθεση της ΕΣΑμεΑ, πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου