Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Εκδηλώσεις για μικρούς στο Βαφοπούλειο ....


«ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ, ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ…»

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου,  στις 10.00 η μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, διοργανώνει παρουσίαση για να ενημερωθούν τα παιδιά για τις δράσεις της οργάνωσης  σε σχέση με την προστασία των ορεινών οικοσυστημάτων, των άγριων ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση άλλα και των ζώων που βασανίζονται και αιχμαλωτίζονται από τον άνθρωπο. Υπεύθυνη προγράμματος: Χαρίκλεια Κρομυάδου.  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού.  


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Την Παρασκευή  4 Δεκεμβρίου, στις 10.00, η ομάδα «Μουσικό Παραμύθι»  (με τους : Ιωάννα Βαφειάδου, Όλγα Δαναηλίδου, Αλκέτα Νάτσο, Αθανασία Παναγιώτου και Μαρία Χρίστοβα) θα παρουσιάσει ένα μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τα όργανα της ορχήστρας και την κλασσική και όχι μόνο μουσική. Η αφήγηση του παραμυθιού με την ταυτόχρονη παρουσίαση των μουσικών οργάνων και η εκτέλεση αποσπασμάτων γνωστών κλασσικών έργων, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να απολαύσουν το μαγικό κόσμο της μουσικής. Τέλος τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μουσικά παιχνίδια. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου, και Α’, Β’, Γ’ δημοτικού.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Την  Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, στις 19.00, στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου (4ος όροφος), η Σοφία Μελιγκοπούλου, μουσικός – συγγραφέας και η ομάδα του Θεατρικού Εργαστηρίου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου θα παρουσιάσουν μια χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση. Υπεύθυνη θεατρικού εργαστηρίου: Σοφία Μελιγκοπούλου Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


ΚΛΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

 Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, στις 10.00,  στο Βαφοπούλειο η Μαρία Καβαλιώτη, θεατρολόγος-σκηνογράφος, θα παρουσιάσει κλασικούς μύθους που έχουν εμπνεύσει  σπουδαία λογοτεχνικά και μουσικά έργα. Η παρουσίαση  των έργων «Ορφέας και Ευριδίκη» και «Φάουστ», με τη διττή διάσταση της χρήσης του παραμυθιού και της μουσικής και μια ακολουθία θεατρικών και μουσικοπαιδαγωγικών παιχνιδιών θα δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να διασκεδάσουν αλλά και να έρθουν σε επαφή  με τις έννοιες της σκηνικής πράξης, της υποκριτικής, της σκηνογραφίας, της ενδυματολογίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού.

Πηγή : Δελτίου Τύπου του Δήμου Θεσσαλονίκης 1/12/2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου