Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Ενημερωτικές ημερίδες eTwinning


Οι πρεσβευτές του eTwinning διοργανώνουν κατά τόπους ενημερωτικές ημερίδες. Ημερομηνίες και αιτήσεις συμμετοχής για τις επικείμενες κατά περιφέρεια ημερίδες, θα βρείτε στη σελίδα http://etwinning.sch.gr/events.php.

Τι είναι το eTwinning;
Το eTwinning έχει ως στόχο τη διασύνδεση των σχολείων της Ευρώπης και αποτελεί από τον Σεπτέμβριο του 2004 μία από τις πολλές δράσεις του προγράμματος eLearning της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μέσω της δράσης αυτής, σχολεία των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πριν από την ένταξη των νέων μελών) αλλά και της Νορβηγίας, της Ισλανδίας και πρόσφατα της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, θα υποστηριχτούν στην "αδελφοποίηση" σχολείων μέσω του Internet.
Το eTwinning δεν σκοπεύει να αντικαταστήσει την παραδοσιακή μορφή ανταλλαγής μαθητών. Είναι μια συνεργατική δράση όπου τουλάχιστον δύο σχολεία από τουλάχιστον δύο ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.
Όλοι οι Ευρωπαίοι μαθητές και μαθήτριες μέσω της δράση αυτής θα έχουν τη δυνατότητα με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους να συμμετάσχουν σε κοινά παιδαγωγικά projects με κάποιο σχολείο από άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

Στη διαδικτυακή ευρωπαϊκή του πύλη μπορείτε να βρείτε όλα τα απαραίτητα εργαλεία που θα επιτρέψουν στο σχολείο σας να γίνει επίσημο μέλος της δράσης αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου