Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

τα παιδιά διαγωνίζονται στην εκστρατεία Ecomobility 2009


Με τη συστράτευση επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανισμών και φορέων, ξεκίνησε ο κύκλος συμμετοχών στο ECOCITY για την εκστρατεία "ECOMOBILITY, Οικολογική Μετακίνηση" που θα διοργανωθεί για έβδομη συνεχή χρονιά, με στόχο την αλλαγή συμπεριφορών στη μετακίνηση στις πόλεις και τον προσανατολισμό στις Πράσινες Μεταφορές.
Στην εκστρατεία λαμβάνουν μέρος ομάδες μαθητών της Γ' τάξης Γυμνασίων από όλη τη χώρα, που θα ερευνήσουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα, που προέρχονται από την αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων στην πόλη τους. Τις εργασίες και προτάσεις τους θα παρουσιάσουν στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που θα διοργανώσουν οι Δήμοι των αντίστοιχων πόλεων τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο.
Το πρόγραμμα ECOMOBILITY υλοποιείται στη νέα σχολική χρονιά και έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα σε πανελλαδική κλίμακα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου και συγκεκριμένα, μια ομάδα από κάθε γυμνάσιο, που αποτελείται από 7 μαθητές. Ο καθηγητής που θα συντονίσει την ομάδα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή εδώ.
Το Ecomobility ζητά από τους μαθητές να ερευνήσουν τα προβλήματα της περιοχής τους σε τοπικό επίπεδο (δήμος, γειτονιά, χωριό, νησί) που δημιουργούνται από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η εργασία τους θα παρουσιαστεί στο κοινό στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιείται στο δήμο τους σε συνεργασία με το Ecocity. Οι μαθητές πρέπει μόνοι τους και χωρίς επέμβαση ενηλίκων, να παρουσιάσουν το έργο τους. Παράλληλα, η εργασία μπορεί να συνοδεύεται από θεατρικό δρώμενο, τραγούδι, στίχους, διάφορες κατασκευές, μακέτες, ζωγραφική, έντυπα ή ό,τι άλλο θα δημιουργήσει η φαντασία τους.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τον τρόπο εργασίων των ομάδων, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του διαγωνισμού.

Προσοχή!! Υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 13 Νοεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου