Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Γραμμη Σύνδεσμος για παιδιά και εφήβους


Θέλεις να μιλήσεις; Τώρα μπορείς!

Η "Γραμμή- Σύνδεσμος" είναι μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας που έχει σαν στόχο της να παρέχει στήριξη σε παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την οικογένειά τους (συγκρούσεις με τους γονείς, διαζύγιο γονέων, θάνατος αγαπημένων προσώπων) και τους φίλους τους.
Στην "Γραμμή- Σύνδεσμο" παιδοψυχίατροι και ψυχολόγοι ακούνε προσεκτικά τους νέους που έχουν ανάγκη από βοήθεια, προσπαθούν να κατανοήσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, τους βοηθούν να εκφράσουν συναισθήματα και ανησυχίες, τους παρέχουν σωστή πληροφόρηση και συμβουλές προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ατόμου, πάντα με σεβασμό στην προσωπικότητα του παιδιού και στην ανάγκη του για ανωνυμία και εμπιστευτικότητα.

Τα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν να τηλεφωνούν στον αριθμό 801-801-1177, με κόστος μια αστική μονάδα, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 8 :30 το βράδυ και κάθε Σάββατο από τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι.

Ταυτόχρονα, απο το 2008 η Γραμμή - Σύνδεσμος έχει την δική της ιστοσελίδα, όπου υπάρχουν πολύτιμες πληροφορίες - συμβουλές για τα θέματα: εκφοβισμός στο σχολέιο, ο χωρισμός των γονιών και το διαζύγιο, απώλεια και πένθος, έφηβοι και ψυχική υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου