Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης με καρότσι


Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης με Καρότσι της Α' Κατηγορίας που διεξήχθη από τις 7 ως τις 15 Οκτωβρίου 2009 στα Άδανα της Τουρκίας, η ομάδα της Ιταλίας πήρε την πρώτη θέση, η διοργανώτρια χώρα Τουρκία την δεύτερη θέση και η Μεγάλη Βρετανία την τρίτη θέση.

Η τελική κατάταξη των ομάδων έχει ως εξής :
1η θέση Ιταλία
2η θέση Τουρκία
3η θέση Μ. Βρετανία
4η θέση Πολωνία
5η θέση Γαλλία
6η θέση Γερμανία
7η θέση Ισπανία
8η θέση Ισραήλ

Καλύτερος σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχτηκε με 220 πόντους ο Ozgur Gurbulak, της ομάδας της Τουρκίας.

Οι ομάδες που κατέλαβαν τις πρώτες 5 θέσεις (ιταλία, Τουρκία, Μ. Βρετανία, Πολωνία, Γαλλία) πήραν την πολυπόθητη πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης σε Καρότσι του 2010 στο Μπέρμιγχαμ της Μ. Βρετανίας, ενώ οι ομάδες της Ολλανδίας και της Ελβετίας υποβιβάζονται στη Β κατηγορία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων μπορείτε να τα βρείτε στην διεύθυνση http://www.iwbf-europe.org/news/results/100-results-ecma

Σας υπενθυμμίζουμε οτι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας συμμετέχουν 12 εθνικές ομάδες ευρωπαϊκών κρατών. Οι 10 αποτελούν τις 10 πρώτες ομάδες στην κατάταξη του προηγούμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ με Καρότσι ( η διοργανώτρια χώρα πρέπει να είναι μια από αυτές) και οι 2 είναι οι πρώτες ομάδες στην αντίστοιχη διοργάνωση για τη Β΄ κατηγορία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης σε καρότσι επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης σε Καρότσι (International Wheelchair Basketball Federation) και της ΟμοσπονδίαςΣωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι ΟΣΕΚΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου